Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 31 /16:56

Dėl gripo komplikacijos Klaipėdoje mirė dešimtmetė

Šalyje siaučiantis gripas skaudžiai smogė Klaipėdoje, kur šią savaitę buvo paskelbta gripo epidemija. Klaipėdos vaikų ligoninėje medikams nebepavyko išgelbėti dešimtmetės mergaitės.
Ukrainos palaikymo akcija Kaune
Dėl gripo komplikacijos mirė dešimtmetė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip 15min sakė šios gydymo įstaigos pavaduotoja gydymui Diana Vaitkevičiūtė, dešimties metų mergaitė buvo atvežta itin sunkios būklės.

„Ji avežta po 9 val. ryte, kritiškai sunkios būklės, hospitalizuota į reanimaciją. Mergaitei sutriko širdies veikla, ji gaivinta apie dvi valandas, tačiau neatsikūrė nei kraujotataka, nei kvėpavimas. Padarėm testą, gripas buvo diagnozuotas gaivimo metu“, - sakė pavaduotoja.

Medikų žiniomis, mergaitė keletą dienų sirgo namuose, karščiavo, vėliau karštis atlėgo. Mergaitės būklė netikėtai pablogėjo, ją ėmė pykinti, į ligoninę ji atvežta kritiškos būklės.

Šią savaitę gripuojančių vaikų ligoninėje gausėja. Anot D.Vaitkevičiūtės, pastebima daugiau komplikacijų. Gripu sergantiems vaikams nustatomas plaučių, žarnyno uždegimas.

Trečiadienį Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) skelbė, kad nuo gripo oficialiai užfiksuotos 8 žmonių mirtys. Skelbta, kad ligoninėse dėl ligos paguldyti 252 pacientai, 19 iš jų gydomi intensyviosios terapijos skyriuje.

Trečiadienio duomenimis, gripo epidemija paskelbta beveik trečdalyje savivaldybių – 18-oje iš 60. Dėl gripo epidemijos dalis mokyklų stabdo ugdymo procesą.

Daugiau informacijos apie gripo epidemiją – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius