Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 18 /16:21

Dėl kyšių teisėjams prisipažinusiam advokatui – prokurorų malonė už atskleistą korupcijos tinklą

Teisėjų korupcijos byloje anksčiau sulaikyti ir nusikaltimais įtarti advokatai Drąsutis Zagreckas ir Giedrė Cimbolienė yra atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, nes bendradarbiauja su teisėsauga atskleidžiant kitus korupcinius nusikaltimus.
Drąsutis Zagreckas
Drąsutis Zagreckas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Advokatai D.Zagreckas ir advokatė G.Cimbolienė yra atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės (...) kaip asmenys, aktyviai padėję atskleisti organizuotų grupių narių padarytas nusikalstamas veikas“, – BNS informavo Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Abiejų advokatų atžvilgiu pritaikytas Baudžiamojo kodekso straipsnis, kuris numato, kad organizuotoje grupėje ar nusikalstamame susivienijime dalyvavęs asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės gali būti atleistas, jei prisipažįsta dalyvavęs darant nusikalstamą veiką ir padeda atskleisti kitų grupės narių padarytus nusikaltimus.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė Renata Keblienė BNS pranešė, kad iš D.Zagrecko taip pat konfiskuota 50 tūkst. eurų, o iš G.Cimbolienės – 3 tūkst. eurų.

R.Keblienė pabrėžė, kad sprendimą dėl atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės ir pinigų konfiskavimo priėmė teismas, gavęs prokuratūros nutarimą.

D.Zagreckas iki šiol figūravo keliose teismams perduotose bylose, kurios buvo išskirtos iš didelės apimties teisėjų korupcijos ikiteisminio tyrimo. Pasinaudodamas savo pažintimis jis tarpininkaudavo arba žadėdavo tarpininkauti perduodant kyšius bylas nagrinėjantiems teisėjams už priimamus palankius sprendimus.

BNS žiniomis, advokatas buvo sulaukęs daugiausiai įtarimų iš visų per 50-ies byloje minimų asmenų. Jam buvo pateikti įtarimai dėl korupcijos, prekybos poveikiu ir kyšininkavimo.

G.Cimbolienės vardas buvo minimas šiam tyrimui pradžią davusioje kokaino pardavimo byloje, kurią šiuo metu nagrinėja Šiaulių apygardos teismas.

Tiek D.Zagreckas, tiek G.Cimbolienė teisėsaugos buvo sulaikyti pernai vasarį. D.Zagreckas tuomet buvo suimtas daugiau nei mėnesį, G.Cimbolienė laikyta suimta dešimtį parų.

Teisėjų korupcijos byloje įtarimai buvo pareikšti daugiau nei 50 asmenų, tarp jų – šešiems advokatams. Tiriama daugiau nei 110 nusikaltimų.

Per pusantrų metų nuo ikiteisminio tyrimo pradžios teismui buvo perduotos septynios bylos, jose šeši asmenys pripažinti kaltais, jiems skirtos įvairaus dydžio baudos, vienas asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas pagal laidavimą. Trijų asmenų atžvilgiu teisminis nagrinėjimas dar tebevyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius