Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dėl švaistymosi peiliu policijos Kaune peršautam vyrui teismas jau buvo taikęs gydymą

Sausio 15-osios vakarą į „Kauno grūdų“ įmonės teritoriją patekti bandęs ir apsaugos darbuotojui peiliu grasinęs jaunas vyras, kurį policija sutramdė tik šūviu į koją, jau ir anksčiau yra buvęs sulaikytas už panašias nusikalstamas veikas.
NHS slaugytojas ligoninėje
Gydymas/ Asociatyvi nuotr. / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Sausio 15 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų sulaikytam kauniečiui už panašias nusikalstamas veikas 2015 metais teismo sprendimu buvo taikytas priverstinis medicininis gydymas, – 15min informavo Kauno apskrities policija, kurios atstovė – Justina Kazragytė, nedetalizavo, kokios tiksliai buvo tos veikos ir kodėl vaikinas šįkart pasirinko būtent „Kauno grūdų“ įmonę.

Prieš agresyviai nusiteikusį įtariamąjį, kuris peiliu grasino pareigūnams, nevykdė jų teisėtų reikalavimų, specialiosios priemonės, pasak jos, buvo panaudotos teisėtai. Sužeistas į koją įtariamasis buvo pristatytas į gydymo įstaigą, suteikus pagalbą, jis buvo pervežtas į areštinę.

„Profesionalių ir operatyvių policijos pareigūnų veiksmų dėka buvo išvengta skaudžios nelaimės, šio įvykio metu daugiau gyventojų nenukentėjo, policijos pareigūnai taip pat nesužeisti“, – teigė J.Kazragytė.

Kauno apskrities policija neatsakė į klausimą, kaip dažnai pareigūnams tarnybos metu tenka panaudoti šaunamąjį ginklą, tačiau tai nutinka itin retai. Šįkart pareigūnė agresyvų vyrą su peiliu sutramdė šaudama į jo koją. 15min žiniomis, padaryta tik paviršinė žaizda.

15min primena, kad sausio 15-osios vakarą apie 21.54 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Kauno H. ir O. Minkovskių g. jaunas vyras bandė patekti į įmonės teritoriją bei peiliu grasino apsaugos darbuotojui.

Nedelsiant į pranešimą sureagavę ir į įvykio vietą atvykę Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės pareigūnai, nors ir pasišalinusį iš įvykio vietos, bandžiusį pasprukti nuo policijos pareigūnų, įtariamąjį, netrukus rado.

Vos po pusvalandžio, apie 22.25 val. vyras buvo pastebėtas Kaune esančioje Pabrėžos ir Sodininkų gatvių sankirtoje. Bandant sulaikyti asmenį, šis nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams ir siekdamas išvengti sulaikymo puolė pareigūnus peiliu.

Prieš jį buvo panaudotas elektoimpulsinis prietaisas „Taser“, tačiau šiam tinkamai nesuveikus, prieš peiliu ginkluotą įtariamąjį, toliau agresyviai bandžiusį išvengti sulaikymo, buvo vieną kartą panaudotas šaunamasis ginklas.

Įtariamajam, gimusiam 1996 m., sužeista koja, jis pristatytas į gydymo įstaigą.

Peilis rastas, dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 286 str. ir 145 str., dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ir grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą. Už tai gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius