Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl vaiko pagrobimo sostinėje tyrimas dar nenutrauktas, o prokurorė nieko aiškinti nenori

Penktadienį policija spaudos konferencijoje pranešė, kad siūlys prokuratūrai nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo, nes surinkti duomenys neleidžia daryti išvados, kad toks nusikaltimas prie sostinės Televizijos bokšto praėjusią savaitę įvyko. Tačiau antradienio rytą prokuratūra informavo, kad tyrimas oficialiai tebevyksta, tačiau nieko daugiau paaiškinti nesiteikia.
Pareigūnai Pasakų parke
Pareigūnai Pasakų parke / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antradienio rytą 15min susisiekė su tyrimą kontroliuojančia Vilniaus apygardos prokuratūros prokurore Larisa Fedotova.

Ji, vos išgirdusi, kad skambina žurnalistas, pareiškė, kad prokuratūros atstovai jau atsakė į visus užduotus klausimus ir numetė telefono ragelį.

Pirmadienį 15min teiravosi prokuratūros, ar ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo jau nutrauktas, o gal surinkti duomenys leidžia spėti apie kitą galbūt padarytą nusikaltimą?

Taip pat klausta, ar teisėsauga nustatė ir apklausė įvykyje dalyvavusius asmenis, jei taip, ką jie pasakė.

Galbūt buvo padarytas ne nusikaltimas, o tik administracinis nusižengimas?

„Atsakydami į Jūsų paklausimą informuojame, kad prokuroras šiuo metu analizuoja bylos medžiagą, procesiniai sprendimai dar nėra priimti“, – tokį atsakymą į klausimus pirmadienio popietę atsiuntė prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Antradienio rytą ji pranešė, kad situacija dar nepasikeitusi – tyrimas dar nenutrauktas.

15min primena, kad teisėsaugą ant kojų sukėlė sausio 15 dieną apie 19 val. gautas pranešimas dėl pagrobtos 11–12 metų mergaitės.

Apie pagrobimą pranešė trys berniukai, žaidę netoliese, kai išgirdo pagalbos šauksmą. Jie esą matė, kaip vyrai mergaitei užklijuoja burną lipnia juosta ir įgrūda į sidabrinį automobilį su geltonais numeriais. Pradėta spėlioti, kad tai galėjo būti Didžiojoje Britanijoje arba Nyderlanduose registruota transporto priemonė, o galbūt paprastas taksi automobilis.

Ketvirtadienį policija išplatino vyro, galinčio turėti informacijos apie šį įvykį, fotorobotą. Ar jo tapatybę pavyko nustatyti, neaišku.

Penktadienį Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas pranešė, kad surinkti duomenys leidžia daryti išvada, kad mergaitės pagrobimo nebuvo, todėl ikiteisminį tyrimą siūlys prokuratūrai nutraukti.

„Įvykis buvo, tačiau mes neturime duomenų, kad tai galėjo būti nusikaltimas – vaiko pagrobimas. (...) Nėra duomenų“, – kalbėjo Vilniaus apskrities policijos vadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius