Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtis kartų teistas kaunietis vogti nenustoja – įvykdė 33 naujus nusikaltimus

Už vagystes, pasikėsinimą padaryti vagystes bei turto sugadinimą 35-erių pastovios gyvenamosios vietos neturinčiam Robertui Visockiui Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai birželio 13 dieną priimtu nuosprendžiu skyrė galutinę subendrintą 4-ejų metų laisvės atėmimo bausmę. Tik išėjęs iš kalėjimo, dešimtis kartų prieš tai teistas vyras spėjo įvykdyti net 33 vagystes.
Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų kadenciją baigiantis direktorius Vytautas Lamauskas
Įkalinimo įstaiga/ Asociatyvi nuotr. / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas, R.Visockis nuteistas už tai, kad laikotarpiu nuo 2021 metų liepos 8 dienos iki 2021 metų spalio 7 dienos Kaune bei Jonavoje, turėdamas tikslą pagrobti svetimą turtą, įsibrovė į vaistinių patalpas ir iš kasos stalčių pagrobė pinigus, kasos stalčius, įvairias vaistinės prekes.

Į vidų jis įsibrovė tyčia išdauždamas lauko durų stiklo paketą ar automatinių durų pertvarą, langų stiklo paketus.

Padaryta bendra turtinė žala – 27 048,79 euro.

Teisminio nagrinėjimo metu R.Visockis savo kaltę pripažino, teismui paaiškino, kad reikėjo pinigų, nes 2022 metų liepos 1 dieną išėjusį iš pataisos namų jį apvogė.

Pinigus jis išleido maistui ir drabužiams.

Skiriant bausmę R.Visockiui, teismas atsižvelgė į tai, kad jis padarė 33 nusikalstamas veikas, 17 iš jų priskiriamos apysunkiams nusikaltimams.

Vyras praeityje teistas, daugiausiai – už nusikalstamas veikas nuosavybei, baustas už administracinius teisės pažeidimus.

Kaip 15min rašė 2018 metais, teistas tuomet jis buvo jau 22 kartus.

„Atsižvelgiant į šias aplinkybes, įvertinus R.Visockio asmenybę bei nusikalstamų veikų pavojingumą, kaltinamajam šįkart skirtinos arešto ir laisvės atėmimo bausmės, nustatant griežčiausios bausmės dydį mažesnį nei sankcijoje numatytas bausmės vidurkis“, – skirdamas bausmes motyvavo Kauno apylinkės teismas.

R.Visockiui skirta subendrinta ir vienu trečdaliu sumažinta galutinė bausmė – laisvės atėmimas 4-eriems metams.

Iš nuteistojo civiliniams ieškovams priteista iš viso 17 756,55 euro turtinė žala (dalį turtinės žalos įmonėms atlygino draudimo bendrovės).

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius