Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiulėje Vilniaus narkomafijos byloje kaltais pripažinti tik 18 iš 26 teisiamųjų

Daugelį metų sostinės teisėsauga naikino vadinamąjį „Lapinų“ nusikalstamą susivienijimą, kuriam vadovavo iki šiol pareigūnų nepričiuptas Justas Belousovas, dėl savo gudrumo pramintas Lapinu. Didžiulės apimties ikiteisminis tyrimas, vykdytas bemaž 60 asmenų atžvilgiu, buvo perskeltas į dvi bylas.
Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl šaunamaisiais ginklais ginkluoto nusikalstamo susivienijimo organizavimo, disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų, kurioje buvo teisiama bemaž trys dešimtys asmenų. 2015 m. gegužės 28 d.
Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį. / 15min nuotr.

Vienoje jų 33 kaltinamieji išgirdo nuosprendį pernai, o šią penktadienio popietę teismo verdiktas po penkerių metų užsitęsusio bylos nagrinėjimo paskelbtas dar 26 asmenims. Tiesa, 8 teisiamieji išteisinti, o iš 18 nuteistųjų laisvės atėmimo bausmės paskirtos tik 13-ai. 

Šią penktadienio popietę Vilniaus apygardos teismo teisėjas Arūnas Kisielius užvertė sunkiasvorę baudžiamąją bylą dėl šaunamaisiais ginklais ginkluoto nusikalstamo susivienijimo organizavimo, disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų ir kitų nusikaltimų.

Prieš teismą šioje byloje stojo šie kaltinamieji: Remigijus Byčius, Genrikas Lisovskis, Jonas Dačka, Andrejus Denisas, Jurijas Zadirenko, Jelena Serebrianskaja, Artūras Rumbutis, Mariana Riabčenko, Sergejus Lisogurskis, Andrejus Šnipovas, Jurijus Šikanovas, Anaras Farzalijevas, Jurijus Jarmolkovičius, Edvardas Bražickis, Sergejus Kozlenkovas, Andrejus Klimčenkovas, Liana Griškova, Romas Buinovskis, Artūras Buinovskis, Žaneta Tomaševič, Anželika Tomaševič, Gitana Čiuščeva, Ruslanas Apenkinas, Andrius Matulaitis, Mykolas Dačka, Viačeslavas Bogdanovas ir Ježi Karazo.

Jie buvo ginkluoti, bebaimiai, įtakingi ir turtingi. Rūpindamiesi sportine forma ir įvaizdžiu, jie treniruodavosi šaudydami karjeruose ir pozuodavo su ginklais prie prabangių automobilių.

Tačiau vieną dieną specialiosios pajėgos šiuos veikėjus sostinės gatvėse suguldė veidais į asfaltą ir vėliau jiems teko stoti prieš teismą.

Šiandieną teisėjas A.Kisielius netikėtai paskelbė, kad vienu iš grupuotės lyderių vadintas R.Byčius dėl įrodymų stygiaus apskritai išteisinamas.

Maža to, teismas apskritai išbraukė iš kaltinimo formuluotę apie ginkluotą susivienijimą, nes esą nėra duomenų, jog grupuotės nariai disponavo ginklais.

Griežčiausios bausmės sulaukė Jonas Dačka – jam teks kalėti 16 metų.

Andrejui Denisui šiuo nuosprendžiu paskirtas 14 metų, Genrikui Lisovskiui – 13 metų laisvės atėmimas. Beje, G.Lisovskis, prieš įkliūdamas į šį teismą, buvo bedarbis, visuomeniniais pagrindais dirbęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ Vilniaus Šeškinės skyriuje.

Apskritai kai kurios asmenybės šioje byloje buvo gana spalvingos. Pavyzdžiui, A.Rumbutis buvo chemijos specialybės studentas iš Kauno. 

Kaltinamoji G.Čiuščeva kūdikių namuose dirbo aukle.

Šiandienis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis dar neįsiteisėjo, per 20 dienų jį apeliacine tvarka gali skųsti tiek nuteistieji, tiek prokuratūros atstovai.

VIDEO: Vilniuje sutriuškinta narkotikų prekeivių gauja (policijos filmuota medžiaga)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius