Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 15 /23:11

Diplomatinis automobilis Vilniuje sudaužė tris mašinas ir spruko iš įvykio vietos pametęs valstybinį numerį

Vilniaus policija pradėjo tyrimą ir bando išsiaiškinti, kas vairavo Baltarusijos ambasadai priklausantį automobilį, kuris šeštadienio vakarą sostinėje sudaužė tris mašinas ir paspruko iš avarijos vietos. Prie sudaužytų automobilių liko gulėti žalias diplomatinis valstybinis numeris.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Incidentas įvyko šiek tiek prieš 21 val. Vytenio g., netoli sankryžos su T.Ševčenkos gatve. Avariją matę liudininkai tvirtina, kad kažkoks vienatūris trenkėsi gatvėje stovintį nuomos kompanijai priklausantį „Mini Cooper“ ir nustūmė jį į šoną.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Iš karto po to vienatūris trenkėsi į netoliese stovėjusį „VW Sharan“, šis pajudėjo ir trenkėsi į kitą greta stovintį automobilį „Volkswagen“.

Avariją sukėlęs automobilis spruko iš įvykio vietos. Netrukus prie sudaužytų mašinų atskubėję policijos patruliai rado pamestą žalią valstybinį numerį. Pagal jį nustatyta, kad avariją sukėlęs automobilis priklauso Baltarusijos ambasadai.

Čia pat rastas ir nuo automobilio priekio nukritęs „Opel“ ženkliukas. Manoma, kad tris mašinas apdaužyti ir iš įvykio vietos pasprukti galėjo „Opel Zafira“.

Apžiūrinėdami avarijos vietą, pareigūnai pastebėjo pro šalį važiuojantį automobilį „Toyota RAV4“ su diplomatiniais numeriais. Pareigūnai atkreipė dėmesį į tai, kad šis automobilis priklauso tai pačiai Baltarusijos ambasadai. Tai sukėlė įtarimų, todėl visureigis buvo sustabdytas Vivulskio g. kiemuose.

Tik sustabdę visureigį, pareigūnai įtarė, kad jo vairuotojas gali būti neblaivus. Tačiau šis, naudodamasis diplomatine neliečiamybe, atsisakė pasitikrinti girtumą. Į klausimus, ar jis važiuoja „gelbėti“ avariją sukėlusio kolegos, visureigį vairavęs vyras taip pat nepanoro atsakyti.

Avariją sukėlusio automobilio iš karto po įvykio pareigūnams nepavyko surasti.

Vilniaus policija pradėjo įvykio tyrimą.

Tai jau ne pirmas kartas, kai kaimyninių šalių diplomatinio korpuso atstovai kelia rūpesčių Vilniaus policija. Pernai spalį „pavargęs“ Baltarusijos diplomatas Jaroslavas Diktijevskis Vilniaus centre sukėlė avariją. Jo kolegos rankomis pradėjo dangstyti įvykio fiksuoti atvykusių žurnalistų kameras, varė žiniasklaidos atstovus iš įvykio vietos, o vėliau rusiškai paklausė, gal reikėtų kameras sudaužyti, ir pradėjo reikalauti „leidimo filmuoti ir fotografuoti“.

Smulkus konfliktas tąkart baigėsi nedidele diskusija apie demokratiją, žmogaus teises ir žodžio laisvę.

Šiemet kovo 8-oji nesėkmingai baigėsi Rusijos ambasadai priklausantį automobilį vairavusiai ambasados administracinio techninio personalo narei Eleonorai Tabitujevai. Jos vairuojama mašina „VW Jetta“ Baltupio gatvėje, prie sankryžos su Didlaukio gatve, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir kaktomuša rėžėsi į maršrutinį autobusą, grįžtantį į parką.

Niekas nenukentėjo. Išlaipinta iš automobilio moteris sunkiai pastovėjo ant kojų.

Šiemet spalio 17 d. Ukrainos karo atašė Lietuvoje duktė, vairuodama automobilį, Vilniuje sukėlė avariją, sužalojo pėsčiąją ir nulaužė šviesoforą. Mergina buvo blaivi.

Panašių atvejų užfiksuota ir daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius