Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 16

Dveji metai po 17 mirčių nusinešusios alkoholio bangos Kaune – tyrimas aklavietėje?

2021 m. rugpjūtį Kauno gydymo įstaigas užplūdo neaiškiu alkoholiu apsinuodiję kauniečiai. Vieno po kito jų gyvybės užgeso. Be to, kad vartojo nelegalius svaiginamuosius gėrimus, apsinuodijusiuosius siejo ir dar vienas faktas – Aleksoto mikrorajonas. Skelbta apie kratas, sulaikytus įtariamuosius, vėliau – apie 17 mirčių. Prabėgo dveji metai. Kuo užsibaigė šis tyrimas?
Naminukės fabrikas Šalčininkų rajone
Alkoholio surogatai/ Asociatyvi nuotr. / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

2021 metų rugpjūtį Kauno teisėsauga paskelbė pradėjusį tyrimą dėl galimo neatsargaus gyvybės atėmimo, kai per kelias dienas mieste dėl apsinuodijimo mirė trys žmonės. Būtent medikai atkreipė pareigūnų dėmesį į tai, kad iš vienos Kauno teritorijos atvyksta pacientai su tais pačiais apsinuodijimo simptomais.

Įtarta, kad Aleksoto mikrorajone buvo platinamas gyvybei pavojingas alkoholio surogatas. Stiprių namų gamybos alkoholinių gėrimų vartoję žmonės buvo randami mirę arba mirdavo netrukus po atvežimo į gydymo įstaigą.

Pasipylė kratos. Intensyviai ieškota metilo alkoholio mišinį gaminusių ir pardavinėjusių asmenų.

Nustatytos ir rastos kelios neteisėto naminio alkoholio ir jo surogatų platinimo vietos. Konfiskuota nemažai surogatų, o svarbiausia – pareigūnai privertė prabilti įtariamuosius, kurių žinios, kaip skelbta, padėjo atrasti mirtinai pavojingo alkoholio išplitimo kelius.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Alkoholio surogatai/Asociatyvi nuotr.
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Alkoholio surogatai/Asociatyvi nuotr.

Netrukus mirčių banga įsisiūbavo. Prabėgus savaitei prokuratūra jau pranešė apie 16-ikos apsinuodijusių žmonių mirtį, dar du buvo gydomi reanimacijoje.

Mirė ir vienas įtariamasis

Skelbta, kad vykdant tyrimą buvo sulaikyti keli įtariamieji, vienai moteriai (mirtinai apsinuodijo jos kaimynystėje gyvenęs asmuo) skirtas suėmimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Ji savo kaltės nepripažino.

Įtariamoji anksčiau buvo teista dėl prekybos naminiu alkoholiu, tačiau teistumas įvykių metu jau buvo išnykęs.

Įtarimai dėl neteisėto alkoholinių gėrimų platinimo buvo įteikti dar vienam žmogui, tačiau jis taip pat mirė nuo apsinuodijimo.

Pavojingiausias surogatas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius