-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dvi Lietuvos pilietės Anglijoje už dozę narkotikų pačios juos platino

Nemokami narkotikai buvo tas uždarbis, dėl kurio dvi Lietuvos pilietės Tatjana Reinis ir Irina Rasimovič Anglijoje ryžosi viskam. Savo namus jos pavertė narkotikų sandėliuku, o pačios užsiėmė platinimu. Norvičo karališkasis teismas penktadienį baigė bylos, kurioje išpainiotas Didžiojo Jarmuto narkotikų platintojų voratinklis, nagrinėjimą.
Narkotikų prekeivės
Narkotikų prekeivės

Dvi Lietuvos pilietės šiame žaidime buvo tik pėstininkės.

Kaip skelbia „Eastern Daily Press“, narkotikų platintojų tinklas apėmė visą Didijį Jarmutą. Dešimtis pėstininkų miesto gyventojus aprūpindavo kasdiene kokaino arba heroino doze.

Tinklui vadovavo 31 m. Williamas Donkohas, tačiau pareigūnams tai įrodyti nebuvo lengva. Vyras gyveno pas mamą, už minimumą po pusšimtį valandų per savaitę dirbo kavinėje.

Williamas Donkohas
Williamas Donkohas

Tačiau tuo pačiu vyras telefonu valdė narkotikų prekybą visame mieste. Kasdien W.Donkohas gaudavo apie 116 žinučių ir 56 skambučių iš dviejų kuruojamų nepilnamečių „vadybininkų“, besirūpinusių dozių užsakymais.

Pastarieji turėjo po tinklą platintojų – keletą nuo narkotikų priklausomų moterų, kurių būstus paversdavo narkotikų sandėliukais, o pačias moteris „įdarbindavo“ užsakymų išnešiotojomis.

Tokios „pareigos“ teko ir dviem Lietuvos pilietėms. Tiesa, už narkotikų platinimą ir būsto „nuomą“ narkotikams saugoti jos pačios tegaudavo po savo dozę.

Pirmoji į narkotikų gaujos pinkles pakliuvo keturiasdešimtmetė Tatjana Reinis. Jai teismas skyrė septynerius metus nelaisvės. Moteris bus deportuota į Lietuvą ir bausmę atliks tėvynėje.

T.Reinis gyvenimas nebuvo lengvas. 2011-aisiais ji išsiskyrė su smurtaujančiu vyru ir kaip prekybos žmonėmis auka atvyko į Jungtinę Karalystę.

„Žmonės, kurie ją supo, su Tatjana elgėsi labai blogai“, – teisme Lietuvos pilietę gynė advokatas Ianas Jamesas.

Jis pasakojo, kad dar gyvendama Lietuvoje T.Reinis ėmė vartoti narkotikus: „Priklausomybė liko su ja. O teismo nuosprendžio pasekmė bus ta, kad ji bus deportuota į tą šalį, iš kurios buvo pabėgusi“.

Kita vertus, teisme buvo įrodyta, kad T.Reinis nesistengė iš narkotikų platinimo tinklo ištrūkti. Atvirkščiai – tai ji į šią mėsmalę įtraukė kitą Lietuvos pilietę 32 m. Iriną Rasimovič.

Pastaroji pareigūnams liudijo, kad kasdien išnešiodavo po maždaug 60 dozių. I.Rasimovič kalėjime praleis šešerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius