-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviejų senukų žudikų pėdsakai dar neaptikti, kaimynai neabejoja, kad žudikas - vietinis (atnaujinta 20.12 val., nuotraukos)

Paaiškėjo, kad Kauno rajono sodų bendrijoje nužudyta vietos gyventoja - aukštas pareigas užimančio Lietuvos kariškio motina. Policija deda visas pastangas, kad būtų atskleistos jos ir kartu sodo namelyje gyvenusio vyriškio nužudymo priežastys. Kaimynai neabejoja, kad dviguba žmogžudystė - vietos gyventojų darbas. Jiems nužudytoji esą dažnai skolindavo pinigų.
Kaimynai nužudytuosius pensininkus apibūdina kaip tvarkingus ir darbščius
Kaimynai nužudytuosius pensininkus apibūdina kaip tvarkingus ir darbščius / Aliaus Koroliovo nuotr.

15min.lt jau rašė, kad sekmadienį Kauno rajone, Gervėnupio kaime esančioje sodų bendrijoje, nuosavame namelyje, rasti šeimininkės Genovaitės Vilkelienės ir jos draugo kūnai. Nei juos suradusiems kaimynams, nei atvykusiems pareigūnams nekilo abejonių, kad pensininkai nužudyti. 79 metų moteris rasta su kirstine žaizda kaklo srityje, o 72 metų vyras – su kirstinėmis žaizdomis krūtinėje bei galvoje. Kaimynų teigimu, abu senukai soduose gyveno nuolat. Pasak aplinkinių, tvarkinga sodo namelio šeimininkė G.Vilkelienė ilgą laiką čia tvarkėsi viena, tik neseniai pas ją prisiglaudė 72-ejų pensininkas. Pora esą nesipyko, abu kartu dirbo ūkio ir kitus darbus.

Kaimynų teigimu, nužudyta G.Vilkelienė yra aukštas pareigas užimančio Lietuvos kariškio motina. Neoficialiais duomenimis, žudiko ar žudikų auka tapo Lietuvos gynybos atašė Gruzijoje,  Armėnijos Respublikai ir Azerbaidžano Respublikai pulkininko leitenanto Virginijaus Vilkelio motina. Policija šių duomenų nepatvirtino, tačiau neneigė.

„Tai yra privati informacija, kurios neplatiname“, – sakė Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Romas Oželis. Pasak jo, tiriamos įvairios nelaimės versijos, tarp jų – ir vagystės. Tačiau kol kas neaišku, ar iš sodo namelio dingo kas nors vertingo.

Pirmadienį įvykio vietoje dar dirbo kriminalistai. Pareigūnai neslėpė, kad kol kas nėra nė vieno sulaikyto asmens, kuris įtariamas šia dviguba žmogžudyste.

„Tai gali būti ir vietos gyventojas, ir pašaliniai. Konkrečių įtariamųjų dar neturime“, – sakė R.Oželis.

Papildyta 20.12 val.: Pirmadienį pareigūnai pradėjo nužudytų pensininkų kaimynų, kitų soduose gyvenančių žmonių apklausas. Anonimu panoręs likti vienas kaimynas 15min.lt sakė neabejojantis, kad garbaus amžiaus poros žudikas ar žudikai – vietiniai.

„Ji (nužudytojo G.Vilkelienė – aut. past.) daugeliui aplinkinių skolindavo pinigų. Soduose dabar daug nusigyvenusių, nusigėrusių, kurie už nieką nemoka – nei elektrą, nei kitką – ir gyvena iš pašalpų. Tačiau ir jų neužtenka, todėl eina skolintis. Genutė turėjo daug skolininkų“, – sakė vyriškis.

Kaimynai neslėpė girdėję, kad kelios dienos prieš nelaimę girdėjo, kaip G.Vilkelienė kalba turinti namuose 800 litų. 15min.lt žiniomis, panašios sumos pinigų pas nužudytuosius atvykę artimieji ir pasigedo. Daugiau iš pasiturinčiai gyvenusių pensininkų sodo namelio esą niekas nedingo.

Kaimynų manymu, tai, kad tragedijos kaltininkas gali būti vietinis gyventojas, įrodo ir tai, jog į sodo namelį nebuvo įsilaužta. „Ji (nužudytoji G.Vilkelienė – aut. past.) turėjo žudiką įsileisti. Raktą ji visada nešiodavosi prie savęs. Dabar jis dingęs. Be to, ji svetimų neįsileisdavo, kai būdavo namuose. Pakalbėdavo pro langą. O duris atidarydavo tik pažįstamiems“, – tikino nužudytuosius gerai pažinoję žmonės.

Namas, kuriame gyveno G.Vilkelienė su draugu, yra pačiame sodų bendrijos „Naglis“ pakraštyje. Šalia moters sklypo – miškas. Todėl tikėtina, kad nusikaltėlis ar nusikaltėliai būtent šiuo keliu paspruko po žudynių. Pirmadienį miškelį ir apylinkes „šukavo“ gausios kriminalistų pajėgos, į pagalbą buvo pasitelkti ir kinologai su šunimis. Buvo ieškoma nusikaltimo įrankio – prie nužudytųjų jis nerastas, taip pat kitų įkalčių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius