Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Kručinskienės teismas artėja į pabaigą – mama davė parodymus

Antradienį Kauno apylinkės teisme buvo tęsiamas Eglės Kručinskienės, kaltinamos smurtu prieš savo mažametį sūnų bei viešosios tvarkos sutrikdymu, bylos nagrinėjimas. Tai buvo jau trečiasis posėdis. Šį kartą kaltinamąją į teismą atlydėjo sutuoktinis Gintaras. Teismo posėdžio metu planuojama apklausti kaltinamąją bei pasakyti baigiamąsias kalbas.
Eglės Kručinskienės teisme
Eglės Kručinskienės teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiame posėdyje buvo planuota apklausti du liudytojus: kaltinamosios vyrą Gintarą Kručinską bei, jau buvusį, vaikų teisių specialistą Teodorą Ismailovą.

Dieną prieš T.Ismailovas teismą informavo apie ligą, dėl kurios dalyvauti teismo posėdyje negalės.

Teismo posėdžio teisėjas paaiškino, kad T.Ismailovas įvykio, dėl kurio kaltinama vaikų mama, nematė. Bet į proceso dalyvių sąrašą buvo įtrauktas dėl pradėto ikiteisminio tyrimo, kuris vėliau buvo nutrauktas, todėl jis šioje E.Kručinskienės byloje nelabai ką gali ir pasakyti.

Vaikų tėtis Gintaras, kuris į įvykio vietą atvyko konfliktui jau pasibaigus, pasinaudojo numatyta galimybe neduoti parodymų prieš savo žmoną.

Prieš teismo posėdį sutuoktiniai sakė, kad šį kartą vaikus jie paliko su močiute, kuri dėl ligos jų slaugyti negalėjo ankstesnių posėdžių metu. Pasak tėvų, vaikai vis dar jaučia konflikto pasekmes, bijo pareigūnų. Nerimauja, jeigu kažkur išvažiuoja vienas iš tėvų.

Istorijos pradžia

15min primena, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas rugsėjo 29 dieną, gavus duomenų iš praeivio, kuris pamatė moterį – E.Kručinskienę, galbūt smurtaujančią prieš vieną iš savo mažamečių vaikų. Dvejų metų berniukui galimai buvo suduota per rankas.

Moteriai buvo pateikti įtarimai ir paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Taip pat jai buvo apribota galimybė bendrauti su sūnumi.

Vaikų teisių specialistai tikino, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus – namuose aptiktų rykštelių, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais, vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažįsta, kad reaguojant į situaciją padaryta klaidų.

Kilus skandalui, vaikai grąžinti tėvui, moteriai leista bendrauti su abiem atžalomis.

Tarnyboms nusprendus vaikus iš šeimos paimti, ši istorija sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

VIDEO: Eglė Kručinskienė prieš teismo posėdį: „Nejaučiu jokios kaltės“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius