-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Pašilis: Lietuvos prokuratūra N.Venckienės paieškose savo darbą padarė

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis sako, kad iš Lietuvos pabėgusios Neringos Venckienės paieškose prokurorai savo darbą atliko, o dabar telieka laukti žinių iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV).
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

E.Pašilio teigimu, dar 2015 metais Lietuva sulaukė patvirtinimo iš JAV, kad jų prašymas dėl N.Venckienės ekstradicijos yra priimtinas.

„Tai parodo, kad Lietuva padarė savo darbą“, – sako generalinis prokuroras.

Anot jo, šiuo metu nėra žinoma, kur tiksliai slapstosi buvusi Seimo narė ir kokioje stadijoje yra jos išdavimo procedūra, tačiau patys to aiškintis neturi galimybių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Evaldas Pašilis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Evaldas Pašilis

„Mes dirbame pagal tam tikras procedūras. Sėkmingas prokuroro darbas yra tada, kai jis kreipiasi į kitą valstybę ir yra pranešama, kad visi dokumentai pateikti tvarkingai, pareiškimas priimtas ir laukiame.

O bandyti perimti kitos valstybės darbą, patiems ieškoti, nustatinėti vietą, tai būtų mažų mažiausiai nekorektiška. Tikiuosi, kad būtent JAV teisėsauga daro savo darbą ir ieško“, – sako E.Pašilis.

Jis teigia, kad negali pasakyti, kada JAV teisėsauga nustatys N.Venckienės buvimo vietą, o kištis į jų vykdomą tyrimą negali.

„Apie terminus kalbėti sudėtinga. Ar tai bus šį mėnesį, ar kitą mėnesį, ar kitais metais. Mes negalime nei JAV, nei kitų šalių teisėsaugos skubinti, spartinti ar užduoti kažkokius kitokius klausimus. Bet kaip minėjau, teisinis bendradarbiavimas vyksta“, – sako generalinis prokuroras.

N.Venckienė Lietuvoje yra kaltinama šmeižtu, mirusiojo paniekinimu, piktnaudžiavimu tarnyba, teismo sprendimo nevykdymu, pasipriešinimu pareigūnams, trukdymu antstolei vykdyti teismo pavedimą, piktnaudžiavimu globėjos pareigomis.

2014 metų birželį Seimas per apkaltą panaikino N.Venckienės mandatą.

E.Pašilis 2016 metų vasario 2 d. 15min vaizdo konferencijoje teigė, kad N.Venckienė JAV pareigūnų gali būti sulaikyta bet kurią dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius