-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egidijaus Dragūno ir Svetlanos Proninos detektyvą tirianti policija: žmogus buvo sužalotas

Pareigūnai aiškinasi savaitgalinio žvaigždžių S.Proninos ir E.Dragūno konflikto aplinkybes ir primena, kokie galimi šio tyrimo tęsiniai.
Svetlana Pronina ir Ramūnas Matonis
Vienoje laidoje dalyvavę Svetlana Pronina ir Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savaitgalį pasklido informacija, esą šeštadienio naktį viename naktiniame klube buvo sužalota prieštaringos reputacijos advokatė Svetlana Pronina, tuo apkaltintas skandalingas dainininkas Egidijus Dragūnas.

Įvykį tiriančio Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Šilobritas pirmadienį 15min.lt aiškino, kad nepriklausomai nuo to, ar įvykis nedidelės reikšmės, pareigūnai negali netirti jo aplinkybių: „Kada sužalojamas žmogus, dažniausiai yra rašomi pareiškimai. Šiuo atveju buvo nukentėjęs žmogus.“

Anot R.Šilobrito, galimi du šio tyrimo posūkiai: bus pradėtas ikiteisminis tyrimas arba ikiteisminį tyrimą bus atsisakyta pradėti. Tačiau atsisakymas pradėti ikiteisminį tyrimą nereiškia istorijos pabaigos, galimi dar du tęsiniai: gali būti konstatuota, kad nėra jokių nusikalstamos veikos požymių, arba nustatoma administracinių teisės pažeidimų požymių.

Jei ikiteisminis tyrimas vyks, jis gali baigtis baudžiamosios bylos perdavimu teismui, tačiau nebūtinai.

„Ikiteisminis tyrimas gali būti pradėtas tik tam, kad būtų nustatyta, kokios buvo aplinkybės, t. y. nustatyti, ar buvo padaryta nusikalstama veika. Ieškomi kalti asmenys, aiškinamasi, bet nebūtinai byla keliauja į teismą, tai sprendžiama atliekant tyrimą“, – 15min.lt aiškino komisariato vadovas.

Teigiama, kad 50 metų S.Pronina buvo sužalota, kai kažkas į ją metė stiklinę, stiklas supjaustė jai kaklą ar žandą.

Savo ruožtu 34 metų E.Dragūnas gynėsi esąs niekuo dėtas ir tapęs nesusipratimo auka: „Aš nekaltas ir niekada gyvenime tokio dalyko nepadaryčiau. Nemesčiau nieko į moterį. Man tai nesuprantama.“

E.Dragūno gynybos versiją kažkiek patvirtina, tačiau kažkuria prasme ir paneigia 15min.lt skaitytojos Silvijos S. elektroniniu paštu atsiųsta žinutė. Mergina, kuri, nežinia, ar konflikto metu buvo klube, tikina: „Ne Selas metė stiklinę į Proniną, o Pronina susimušė su kažkokia mergina, kuri jai perdrėskė veidą. O Selas metė stiklinę į didžėjų, bet ji pataikė mano draugui į nugarą...“

„Atlikę tam tikrus tyrimo veiksmus spręsime, ar pradėsime ikiteisminį tyrimą“, – sakė Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato viršininkas R.Šilobritas.

Ar pareigūnai turi galimybių paneigti arba patvirtinti pirminę apie įvykį pasklidusią informaciją? „Mes tikrinsime. Šiuo metu tikriname. Pareiškime išdėstytos aplinkybės yra tikrinamos“, – kalbėjo komisaras. Jis negalėjo atskleisti, ar pareigūnai turi kažkokios tyrimui vertingos papildomos medžiagos, pavyzdžiui, filmuotų vaizdų arba nesuinteresuotų liudytojų parodymų.

Kaip jau rašyta savaitgalį, vienas incidento metu klube dirbęs vaikinas 15min.lt pasakojo, kad jei stiklinę iš tiesų sviedė E.Dragūnas, jį galėjo išprovokuoti pati S.Pronina. Ji buvo klube su dviem draugėmis, sėdėjo arčiau šokių aikštelės, o E.Dragūnas buvo užsisakęs stalelį VIP zonoje: „Kiek žinau, kažkas į Proniną tikrai metė stiklinę – ji pasišalino iš klubo kraujuotu veidu, supjaustytas buvo žandas ar vieta prie kaklo. Ji bandė prisidengti, bet buvo matyti kraujas. Prieš tai girdėjau, kad Svetlana mėtė į Selą ledukus ir jį erzino.“

15min.lt žiniomis, į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112 paskambino naktinio klubo administracijos atstovai.

S.Pronina iš klubo išvežta į budinčią ligoninę.

E.Dragūnas nuvežtas į policiją. Pareigūnai nustatė Selui 0,67 promilės girtumą, išklausė jo paaiškinimų. S.Proninos blaivumo policininkai netikrino, nes su ja bendravo kaip su nukentėjusiąja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius