Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekvadoriečio užpuolikai – spalvingą kriminalinę praeitį turintys chuliganai

Lygiai prieš savaitę Vilniuje buvo užpultas ir sumuštas ekvadorietis Fabianas Sanchezas. Kilus skandalui dėl policijos neveiksnumo, pareigūnai ėmėsi darbo visu pajėgumu ir per mažiau nei savaitę sulaikė įtariamuosius.
Fabianas serga už Lietuvą
Fabianas serga už Lietuvą / Asmeninio albumo nuotr.

Pareigūnai skirtingose šalies vietose sulaikė du jaunuolius, vienam 18 metų, kitam – 26-eri.

Abu jie – Vilniaus miesto gyventojai, tačiau sulaikyti jie ne sostinėje. Vis dėlto Vilniaus apskrities policijos viršininko Sauliaus Gago teigimu, jie nesitikėjo būti sulaikyti, beje, ir anksčiau jau yra pridarę nusikaltimų.

Vyresnysis yra nuteistas keletą kartų: už neapykantos kurstymą, kapo ar viešos pagarbos vietos išniekinimą, už sunkų ir nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Gagas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Gagas

„Matome, tai asmenybė turinti patirties, policijai teko susidurti su šia asmenybe, – kalbėjo S.Gagas. – Kitas, jaunesnis, irgi susidūręs su policija, pradėta daugybė ikiteisminių tyrimų, vienas dėl sukčiavimo, kitas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Taip pat dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti sveikatą. Matome, kad asmenybės kriminaline prasme yra spalvingos.“

Planuojama kreiptis į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės, jaunuolius bus siekiama suimti.

Anksčiau buvo minima, kad užpuolikai – rusakalbiai, tačiau šios informacijos S.Gagas nepatvirtino ir teigė: „Tautybė čia nėra svarbi.“

S.Gagas: „Policija veiksni“

„Policija dirba, policija veiksni, policija dirbs“, – patikino S.Gagas, kai žurnalistai spaudos konferencijoje jį užvertė klausimais dėl galbūt netinkamo reagavimo į užpuolimą.

Į užpuolimą pareigūnai sureagavo per 7 minutes, išvažinėjo Antakalnio gatvę ieškodami užpuolikų pagal nukentėjusiojo parodymus, tačiau bergždžiai.

Tuomet pranešė – pareiškimo iš nukentėjusiojo negavo, tad ir tolimesnės tyrimo perspektyvos neaiškios.

Po kelių dienų, kilus visuomenės pasipiktinimui, ikiteisminis tyrimas pradėtas ir be pareiškimo policijos iniciatyva dėl neapykantos kurstymo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

„Kiekvienas tyrimas reikalauja laiko. Galbūt visuomenė tikisi, kad viskas bus padaryta iškart“, – sakė S.Gagas.

Kalbėdamas apie sumažėjusį neapykantos nusikaltimų skaičių, Vilniaus policijos vadas ragino atsiminti, kas vyko ankstesniais metais.

„Kviečiu atsiminti, kai buvo pirmosios „Baltic pride“ eitynės, pamenate, kokia buvo visuomenės reakcija, kaip net Seimo nariai rinkosi vieną ar kitą pusę, kiek buvo komentarų ir tuo metu turėjome didelį augimą“, – aiškino S.Gagas.

Mitingas dėl policijos neveiksnumo

Vilniaus Lukiškių aikštėje ketvirtadienį 18 val. vyks protesto akcija, siekiant paraginti policiją geriau tirti neapykantos nusikaltimus.

Organizatoriai gavo sostinės savivaldybės leidimą renginiui iki 1 tūkst. žmonių. Mitinge ketina dalyvauti ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Protesto akcijos organizatoriai teigia, kad policija vengia tirti neapykantos nusikaltimus. Anot jų, iniciatyva reikalauti policijos rimtai tirti neapykantos nusikaltimus kilo po ekvadoriečio Fabiano Sanchezo užpuolimo Vilniuje.

S.Gagas vertindamas ketvirtadienį vyksiantį mitingą dėl policijos neveiksnumo, tikino, kad visi piliečiai turi teisę rinktis ir reikšti savo nuomonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius