Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ervydas Čekanavičius – pedofilas, prokuroro šmeižikas, bet ne dokumento klastotojas

Už pedofiliją kalintis ir dėl prokuroro šmeižto teistas 65 metų kaunietis Ervydas Čekanavičius išteisintas dėl leidimo patekti į Seimą klastojimo.
Arvydas (Ervydas) Čekanavičius
Ervydas Čekanavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kauno apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjęs už pedofiliją kalinčio Ervydo Čekanavičiaus (gim. 1949 m.) skundą iš dalies jį tenkino ir išteisino vyrą dėl leidimo patekti į Seimą suklastojimo.

Kaip BNS pranešė Kauno apygardos teismo atstovė, iš kaltinimo taip pat nuspręsta pašalinti kai kurias aplinkybes, susijusias su kitais dviem suklastojimo atvejais.

Kauno apylinkės teismas E.Čekanavičių pernai gruodį buvo pripažintas kaltu suklastojus Kauno Raudonojo kryžiaus ligoninės gydytojų medicininę pažymą bei leidimą patekti į Seimą. Už šiuos nusikaltimus jam skirta po 80 parų arešto.

Metų laisvės atėmimo bausmė vyrui paskirta už trečiąjį suklastotą dokumentą – laisvės kovų dalyvio statusą siekęs gauti E.Čekanavičius Lietuvos rezistencijos ir genocido tyrimų centrui pateikė suklastotą kreipimąsi.

Subendrinus bausmę, jam palikta galioti anksčiau paskirta 15 metų laisvės atėmimo bausmė.
Kalėti 15 metų E.Čekanavičius nuteistas už tai, kad 2009 metų vasarą įsigijęs narkotinių ir psichotropinių medžiagų apsvaigino jomis mažametį berniuką ir seksualiai jį prievartavo. Berniukas po nakties E.Čekanavičiaus bute rastas lauke ant suoliuko sunkiai besiorientuojantis aplinkoje.

Nustatyta, kad E.Čekanavičius davė nepilnamečiui psichotropinių medžiagų ne siekdamas jas platinti, o norėdamas palaužti berniuko pasipriešinimą seksualiniam prievartavimui.

Kauno apygardos teismas jam buvo skyręs 17 metų nelaisvės, tačiau bylą peržiūrėjęs Lietuvos apeliacinis teismas bausmę sumažino dvejais metais.

Nuteistasis neigė seksualiai prievartavęs berniuką, Aukščiausiajame Teisme skaitė 101 lapo skundą ir tikino, kad bylą tyrę pareigūnai ir ją nagrinėję teisėjai padarė daugybę pažeidimų.

Nukentėjusiam vaikui yra priteista 1 tūkst. litų turtinės ir 30 tūkst. litų neturtinės žalos.

Dėl su pedofilija susijusių nusikaltimą E.Čekanavičius teisiamas ir bausmę atlieka nebe pirmą kartą.

2008-ųjų gruodį kaunietis buvo paleistas iš tuometinių Vilniaus 2-ųjų pataisos namų. Čia jis kalėjo už nepilnamečio tvirkinimą.

2003-iaisiais Kauno miesto apylinkės teismas E.Čekanavičių nuteisė 7 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausme už santykiavimą su nepilnamečiu bei jo tvirkinimą. Bausmės terminas, pritaikius Amnestijos įstatymą, buvo sumažintas šeštadaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius