Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Europoje prasideda labiausiai ieškomų asmenų kampanija, sąraše – šeši lietuviai

Europolas ir Europos aktyvios besislapstančių asmenų paieškos grupių tinklas (ENFAST) pradeda labiausiai ieškomų asmenų kampaniją „Most Wanted“ („Ieškomiausi“), šiame sąraše – ir šeši lietuviai.
Bablušovas Aurimas, Belousovas Justas, Kastantinas Deividas, Edgaras Kalasūnas
Aurimas Balbusovas, Justas Belousovas, Deividas Kastantinavičius, Edgaras Kalasūnas / ENFAST „Most wanted“

Į šių metų kampaniją įtraukti tik už sunkius Europoje įvykdytus nusikaltimus – nužudymus, prekybą žmonėmis, ginkluotus plėšimus, terorizmą ir kt. – ieškomi nusikaltėliai, pranešė policija.

Anot jos, šiųmetinė kampanija orientuota į organizuotų nusikalstamų grupuočių lyderius ir pagrindinius narius.

ENFAST „Most wanted“/Deividas Kastantinavičius, Edgaras Kalasūnas
ENFAST „Most wanted“/Deividas Kastantinavičius, Edgaras Kalasūnas

Sąraše figūruoja nužudymus vykdę mafijos bosai, narkotikų prekeiviai, prekiautojai žmonėmis, nužudymus ar kitus smurtinius veiksmus vykdę nusikalstamų grupuočių nariai, pinigų plovimu ir turto grobstymu užsiėmę asmenys.

Kampanijos metu, sutelkiant dėmesį į pagrindinius nusikaltėlių vaidmenis, siekiama sunaikinti organizuotas nusikalstamas grupuotes.

„Negali būti lengvesnio būdo Europos Sąjungos piliečiams dalyvauti šioje kampanijoje – reikia tik vieno nedidelio jūsų žingsnio ir pavojingas besislapstantis asmuo gali būti suimtas, jam pateikti kaltinimai, o potenciali auka – apsaugota“, – pranešime sakė Europolo vykdomoji direktorė Catherine De Bolle.

Tarp ieškomiausių Europoje nusikaltėlių – šeši Lietuvos piliečiai.

ENFAST „Most wanted“/Aurimas Balbušovas, Justas Belousovas
ENFAST „Most wanted“/Aurimas Balbušovas, Justas Belousovas

Į sąrašą pateko 1976 metais gimęs Justas Belousovas, įtariamas vadovavęs nusikalstamam susivienijimui, neteisėtai disponavęs narkotinėmis medžiagomis, 1983 metais gimęs Aurimas Balbušovas, nuteistas dešimt metų laisvės atėmimo už tai, kad kartu su bendrininkais organizavo ir vykdė labai didelio kiekio narkotikų kontrabandą.

Edgaras Kalasūnas, gimęs 1982 metais, nuteistas už nužudymą, sunkų kūno sužalojimą bei dalyvavimą organizuotoje grupuotėje, taip pat 1989 metais gimęs Deividas Kastantinavičius, nuteistas 11 metų nelaisvės už narkotikų kontrabandą

Penktasis – 1987 metais gimęs Ignas Žaltauskas, nuteistas dvejų metų laisvės atėmimo bausme už tai, kad vertė kitą asmenį perduoti turtą.

ENFAST „Most wanted“/Ignas Žaltauskas
ENFAST „Most wanted“/Ignas Žaltauskas

Ir šeštasis ieškomas nusikaltėlis – Renaldas Kanys, gimęs 1973 metais, Įtariamas neteisėta prekyba narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, tyčiniu nužudymu, sunkiu sveikatos sutrikdymu, dalyvavimu organizuotame nusikalstamame susivienijime.

ENFAST „Most wanted“/Renaldas Kanys
ENFAST „Most wanted“/Renaldas Kanys

Svetainė (https://eumostwanted.eu) pradėjo veikti 2016-aisiais ir nuo tada joje buvo paskelbti 335 besislapstančių asmenų anketiniai aprašymai. 120 besislapstančiųjų iš šio skaičiaus buvo suimti, 43 iš jų įkliuvo, nes apie juos buvo paskelbta šioje svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius