-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT tyrimas: kaunietis machinacijas vykdė nieko neįtariančio tėvo vardu

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl kauniečio, įtariamo keliasdešimt tūkst. eurų vertės iššvaistymu bei vekselių už daugiau kaip 800 tūkst. eurų suklastojimu. Už juos apgaule jis kėsinosi įgyti vadovaujamos bendrovės turtą, – pranešimu spaudai informuoja FNTT.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba/ Asociatyvi nuotr. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 50-metis kaunietis, vadovavęs komercinių patalpų nuoma besiverčiančiai bendrovei, suklastojo kelis vekselius. Šiose, kaip įtariama, klastotėse buvo įrašyta informacija, kad bendrovės direktoriaus tėvui įmonė įsipareigojusi sumokėti daugiau kaip 800 tūkst. eurų.

Tyrimo metu surinkta duomenų, kad nieko apie vekselių turėjimą nežinantis artimas giminaitis sutartimi perleido vekselius kitai sūnaus turimai bendrovei. Įtariama, kad tokiu būdu nekilnojamojo turto nuoma užsiimančios bendrovės vadovas, pasinaudojęs suklastotais vekseliais, mėgino įgyti šimtų tūkstančių eurų vertės bendrovės turtą.

Be to, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad suklastojus duomenis apie akcininkus ir pardavus pastatą Kuršių g. Kaune, buvo iššvaistyta beveik 40 tūkst. eurų nekilnojamuoju turtu užsiimančios bendrovės turto.

Išaiškinta, kad pasinaudojus suklastotais įtariamojo tėvo, kaip vienintelio bendrovės akcininko, pateiktais duomenimis, buvo parduotas sandėlis su administracinėmis ir aptarnavimo patalpomis vos už daugiau kaip 8,5 tūkst. eurų, nors vidutinė šių pastatų rinkos kaina siekė beveik 50 tūkst. eurų. Skaičiuojama, kad pardavus pastatus už gerokai mažesnę kainą, buvo iššvaistytas bendrovei priklausantis beveik 40 tūkst. eurų vertės turtas.

Didelės vertės turtą iššvaisčiusiam kauniečiui pareikšti įtarimai sukčiavimu bei dokumentų klastojimu ir baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Baudžiamasis kodeksas už šias nusikalstamas veikas numato įvairias bausmes, tarp kurių – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius