Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Garsųjį žudiką Vladą Belecką teismas kol kas palieka be dantų

Vilniaus apygardos teismas netenkino už kunigo Ričardo Mikutavičiaus žmogžudystės organizavimą iki gyvos galvos nuteisto V.Belecko prašymo dėl perkėlimo iš kalėjimo į pataisos namus, kur bedantis nuteistasis vylėsi bent susidėti naujus dantis.
Vladas Beleckas teisme
Vladas Beleckas teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Nei V.Belecko atgaila, nei pasakojimai apie varganą gyvenimą Lukiškėse be dantų nesugraudino Vilniaus apygardos teismo teisėjų.

Trečiadienio pavakarę paskelbta, jog yra atmestas V.Belecko skundas dėl Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo nutarties, pagal kurią atsisakyta tenkinti Lukiškių kalėjimo administracijos teikimą dėl šio garsaus kalinio perkėlimo į pataisos namus.

Apeliacinės instancijos teisme 57 metų V.Beleckas guodėsi, kad per 12 metų, praleistų Lukiškėse, sušlubavo jo sveikata. „Prieš porą dienų ištraukė paskutinius du dantis. Negaliu nieko kramtyti, nieko negaliu valgyti“, – teismui vakar guodėsi apeliantas. V.Beleckas antradienį aiškino, kad kalėjime nėra jokių galimybių susitvarkyti dantis, o pataisos namuose specialistai už pinigus jam įstatytų dirbtinius.

Už kunigo R.Mikutavičiaus žmogžudystės organizavimą griežčiausia bausme nubausto kalinio skundą atmetusio teismo vertinimu, skundžiama pirmosios instancijos teismo nutartis buvo pagrįsta ir teisėta. Teisėjai atsižvelgė ne tik į V.Belecko turėtas kelias nuobaudas už šiurkščius kalėjime nustatytos tvarkos pažeidimus, bet ir visą kitą bylos medžiagą. 

Trečiadienį paskelbta teisėjų kolegijos, kurią sudaro Daiva Pranytė-Zalieckienė  (pranešėja), Viktoras Dovidaitis ir Stasys Punys, nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

V.Belecką šiame procese gynęs advokatas sakė esąs nustebintas tokio verdikto. 

Jei nuteistasis nusipelnys, Lukiškių kalėjimo administracijos atstovai vėl galės teikti teismui teikimą dėl V.Belecko perkėlimo į pataisos namus jau po pusės metų.

VIDEO: 15min.lt - Vladas Beleckas Vilniaus apygardos teisme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius