Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gatvėje nufilmuotas sportininko I.Mečajaus smūgis merginai: sumuštas ir jos draugas

Didelį atgarsį visuomenėje sukėlęs per Kalėdas paviešintas vaizdo įrašas, pasirodo, atskleidė tik dalį viešoje sostinės vietoje vykusios smurtinės istorijos aplinkybių. Vienos esminių – nukentėjusiais šioje byloje yra pripažinti du asmenys, o jokio oficialaus įtariamojo kol kas nėra.
Moteris apkaltino dziudo kovotoją smurto protrūkiu
Jauna moteris apkaltino dziudo kovotoją smurto protrūkiu ir buvo paviešinusi / „Facebook“ nuotr.

20-mečiui dziudo imtynininkui, kaip teigia vaizdo įrašą paviešinusi mergina, gatvėje smogus jai į galvą, aiškėja platesnis šio įvykio kontekstas.

Visų pirma tai, kad šis užpuolimas nėra naujas ir teisėsauga jau seniai atlieka dėl jo tyrimą.

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį 15min informavo, kad ikiteisminis tyrimas yra pradėtas dar lapkričio 16 dieną, jis atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 284-ąjį straipsnį.

Šioje BK normoje kalbama apie „Viešosios tvarkos pažeidimą“, tačiau išpuolis šiuo atveju buvo nukreiptas ne tik prieš visuomenės rimtį, bet konkrečius žmones.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus duomenimis, tiriamoje byloje yra nustatyti keli nukentėję asmenys, tarp jų – vaizdo įraše užfiksuota mergina.

Šiuo metu tyrimas atliekamas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje.

Pirminiais užfiksuotais bylos duomenimis, galimai I.Mečajaus įvykdytas išpuolis nufilmuotas lapkričio 16-osios, nakties iš penktadienio į šeštadienį paryčiais.

Incidentas apie 4.40 val. vyko Vilniaus gatvėje 29, viešoje vietoje prie naktinio baro „La Birra Pub“.

Pranešimą apie patirtą skriaudą socialiniame tinkle paviešinusi mergina teigė patyrusi didžiulį skausmą, jos traumų rimtumą atspindi ir feisbuke patalpintos nuotraukos, tačiau pareigūnai iš medikų buvo gavę tik santūrią pirminę nukentėjusiųjų sveikatos apžvalgą: jaunai moteriai diagnozuota muštinė akies voko žaizda, o nukentėjusiam vyrui nustatytas nosies kaulo lūžis.

Pasak Generalinės prokuratūros atstovų, šiame tyrime jau spėta atlikti daug procesinių ikiteisminio tyrimo veiksmų. Maža to, yra užsakyta ekspertizė, susijusi su nukentėjusiųjų patirtų sveikatos sužalojimų įvertinimu. Kol bylos duomenys renkami, šiuo metu jokie įtarimai niekam dar nėra pareikšti.

„Negaliu nepasidalinti šia skaudžia patirtimi. Šis žmogus – Ignas Mečajus, paliko prisiminimą visam gyvenimui. Žmogus, jeigu galima taip pavadinti, neatsižvelgdamas į pasekmes, sužalojo mane. Ilgai buvau be sąmonės. Siuvimo žaizdos. Skaudėjo, ilgai gijo, sugijo. Bet džiaugiuosi, jog po šio smūgio vaikštau šia žeme ir esu fiziškai ir protiškai sveika. Dėkinga gyvenimui. O jūs, atsargiai su šiuo persona. Ačiū angeliukui, kuris padėjo man pagalvę“, – socialiniame tinkle „Facebook“ per Kalėdas rašė Gabrielės Kaitės vardu prisistačiusi mergina.

Po kilusio didelio susidomėjimo šiuo įvykiu Gabrielė iš savo socialinio tinklo profilio šį įrašą ir filmuotą medžiagą pašalino.

VIDEO: Igno Mečajaus smurtas prieš moterį

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius