Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gelbėtojai iš Kuršių marių išvilko kovą nuskendusį rusų automobilį

Antradienio vakarą gelbėtojai iš Kuršių marių po visą dieną trukusių pastangų ištraukė Rusijos piliečiui priklausantį automobilį „Audi 80“.
Kovo mėnesį nuskendęs „Audi 80“ pagaliau pasiekė krantą.
Kovo mėnesį nuskendęs „Audi 80“ pagaliau pasiekė krantą. / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

15min.lt jau rašė, kaip kovo mėnesį Skirvytės žiotyse ties Rusnės sala įlūžo du Rusijos piliečiams priklausantys automobiliai „Audi“, kuriais važiavo septyni rusai.

Ant užšalusių Kuršių marių važinėję Rusijos piliečiai teisinosi per rūką pasiklydę ir taip patekę į Lietuvos teritoriją. Čia juos pastebėjo ir sulaikė Lietuvos pasieniečiai. Ant oro pagalvių plaukiojančio pasieniečių laivo lydimi sienos pažeidėjai kranto nepasiekė – abu automobiliai įlūžo po ledu iki kranto likus apie 400 metrų. Jų vairuotojams ir keleiviams pavyko išsigelbėti.

Iš karto po nelaimės virš vandens dar kyšojo abiejų automobilių stogai, tačiau vėliau jie nugrimzdo į dugną ir buvo iki pusės užnešti smėliu. Kol marios buvo užšalusios ir vėliau, kol nesibaigė ledonešis iš Nemuno, jokių galimybių ištraukti šiuos automobilius nebuvo. Tik dabar gelbėtojai nusprendė pamėginti juos pagaliau ištempti į krantą.

Antradienį gelbėtojai su kateriais ir rankine gerve dirbo įvykio vietoje visą dieną. Narai su specialia technika pašalino kiek įmanoma daugiau smėlio aplink vieną automobilį. Į jo saloną buvo įkišta ir pripūsta padanga. Vėliau gerve pavyko skenduolį išjudinti ir pakelti nuo dugno.

„Audi 80“ buvo buksyruojamas iki tinkamos kranto vietos ties Vorusnės kaimu apie du kilometrus. Kitą dieną gelbėtojai mėgins į krantą tempti ir antrąjį automobilį „Audi“. 

Rolando Žalgevičiaus nuotr./Atverstas automobilis
Rolando Žalgevičiaus nuotr./Atverstas automobilis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius