Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 19 /10:58

Generalinis prokuroras Darius Valys, automobiliu Vilniuje partrenkęs moterį, žada atsistatydinti

Trečiadienio rytą Vilniuje generalinio prokuroro Dariaus Valio vairuojamas automobilis pėsčiųjų perėjoje partrenkė moterį.
Darius Valys išeina iš kelių policijos.
Darius Valys išeina iš kelių policijos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Avarija prieš 6.53 val. ryto įvyko Ateities g. ties prekybos centru „Rimi“. Generalinio prokuroro Dariaus Valio vairuojamas automobilis „Volvo V70“ partrenkė per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją einančią 1953 metais gimusią moterį.

Nukentėjusi moteris nuvežta į ligoninę.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Darius Valys ligoninėje.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Darius Valys ligoninėje.

Papildyta: Informaciją apie avariją patvirtino ir Generalinė prokuratūra.

„Šiandien (trečiadienį – red. past.) ryte generalinis prokuroras Darius Valys slidžiame kelyje pateko į autoįvykį, kurio metu buvo sužeista Vilniuje per Ateities gatvę ėjusi moteris. Iškart po įvykio D.Valys pasirūpino nukentėjusiąja, iškvietė medikus ir policiją. Moteris nuvežta į ligoninę“, – rašoma prokuratūros pranešime.

„Labai apgailestauju dėl šio apmaudaus įvykio ir atsiprašau nukentėjusiosios, esu pasirengęs teikti jai visokeriopą pagalbą. Kai tik bus sutvarkyti visi reikiami formalumai, iškart važiuosiu į ligoninę jos aplankyti. Tam, kad įvykio aplinkybės būtų objektyviai ištirtos, dar šiandien ketinu Prezidentei įteikti atsistatydinimo pareiškimą“, – iškart po įvykio sakė D.Valys.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per praėjusią naktį dėl prastų vairavimo sąlygų  Vilniaus mieste užregistruoti septyni eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo aštuoni žmonės.

Papildyta: Iš avarijos vietos generalinis prokuroras nuvyko į kelių policiją, kur parašė paaiškinimą. Apie 10 val. D.Valys iš kelių policijos nuvyko tiesiai į ligoninę aplankyti nukentėjusios pėsčiosios.

Išėjęs iš policijos D.Valys atrodė labai susijaudinęs.

Papildyta: Apie įvykį informuoja ir policijos departamentas.

„Policijos duomenimis, šįryt apie 6.53 val. Vilniuje, Ateities gatvėje (Ateities g. 2а), nuosavas automobilis „Volvo V70“, kurį vairavo generalinis prokuroras Darius Valys (gimęs 1972 m.), važiavo Kalvarijų gatvės link ir nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sužalojo 58 metų T.J. (gimusią 1953 m.). Nukentėjusiajai nustatyti abiejų blauzdų sumušimai, ji išleista iš ligoninės. Tyrimui paimta D.Valio kraujo“, – rašoma policijos pranešime.

15min.lt žiniomis, D.Valys automobilį vairavo blaivus. Policija renka įvykio administracinę medžiagą ir lauks ekspertų išvadų dėl moters sužalojimo sunkumo. Tik nuo ekspertų išvadų priklausys, ar dėl šios avarijos bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriame D.Valys gali tapti įtariamuoju.

Papildyta: Prezidentės D.Grybauskaitės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė 15min.lt sakė, kad šalies vadovė generalinio prokuroro žingsnį vertina kaip garbingą.

„Tačiau sprendimą, ar patenkinti jo atsistatydinimo pareiškimą, prezidentė priims tik tada, kai paaiškės visos įvykio aplinkybės, kai bus atliktas tyrimas. Visų pirma įvykio aplinkybes turi įvertinti policija“, – teigė D.Ulbinaitė.

D.Valio susitikimas su prezidente trečiadienį nenumatomas.

Matėte avariją, kurioje dalyvavo generalinis prokuroras Darius Valys? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos iš įvykio vietos? Pasidalinkite savo įspūdžiais ir vaizdais su kitais 15min.lt skaitytojais. Viską siųskite adresu 15min@15min.lt.

VIDEO: Generalinis prokuroras Darius Valys automobiliu Vilniuje partrenkė moterį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius