-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Girta mažamečių mama neišleista į Angliją, iš jos skridęs lietuvis lėktuve rūkė

Kauno oro uoste dirbantys pasieniečiai šeštadienį į Angliją neleido išskristi neblaiviai dviejų mažamečių mamai, vos bepastovėjusiai ant kojų. Vilniaus oro uosto pasieniečiai tą pačią dieną sulaikė lietuvį, kuris skrisdamas iš Londono lėktuve rūkė.
Lenkai bėga iš Islandijos.
Oro uoste / S. Žiūros BFL nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, šeštadienio vakarą į VSAT Vilniaus rinktinės Kauno oro uosto užkardos pasieniečius kreipėsi aviacijos saugumo darbuotojai. Jie VSAT pareigūnus informavo, kad į Lydsą turintį skristi orlaivį keleivių aptarnavimo darbuotojai nepriima akivaizdžiai neblaivios moters. Ši į Angliją susiruošusi ten nuolat gyvenanti 27-erių lietuvė buvo su dviem mažamečiais vaikais.

Pasieniečiai aplinkoje beveik nesiorietavusią ir vos ant kojų bepastovėjusią moterį kartu su jos vaikais nuvedė į Kauno oro uosto užkardos tarnybines patalpas. Buvo iškviesti Kauno policijos pareigūnai, kurie vėliau į Angliją taip ir neišskridusiai lietuvei nustatė vidutinį girtumą. Policininkai moterį ir jos vaikus išsivežė iš oro uosto.

Tą patį vakarą Vilniaus oro uoste nusileido reisinis lėktuvas iš Londono. VSAT Vilniaus rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai jau buvo gavę informacijos ir Aviacijos saugumo skyriaus apie vieną nedrausmingą keleivį. Skrydžio metu Anglijoje nuolat gyvenantis 26-erių lietuvis nesilaikė aviacijos saugumo taisyklių - lėktuvo tualete rūkė ir taip sukėlė grėsmę orlaivio saugumui.

Pasieniečiai pakilo į nusileidusio lėktuvo saloną, šį keleivį sulaikė, nusivedė į savo patalpas ir vėliau perdavė Vilniaus policijos pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius