Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Biržiečių žodžio“ redakcijos langus skriejo plytos: įtaria valdžios kerštą už nepalankias publikacijas

Ketvirtadienio rytą į darbą atėję „Biržiečių žodžio“ žurnalistai nustėro – visi redakcijos langai buvo išdaužyti plytomis. Vandalų neišgąsdino ir tai, kad leidinio redakcija įsikūrusi vos už 150 metrų nuo Biržų policijos komisariato.
Išpuolis prieš „Biržiečių žodžio“ redakciją
Išpuolis prieš „Biržiečių žodžio“ redakciją / 15min montažas

Išdaužyti visi langai

„Pirmoji įvykį pastebėjo darbuotoja, kuri pradeda darbą 7.30 val. Ji rado plytomis išdaužytus absoliučiai visus redakcijos langus. Šiuo metu policija ir darbuotojai viską apžiūrinėja, tai sunku pasakyti, kokie nuostoliai“, – sakė „Biržiečių žodžio“ direktorius Kęstutis Isakas.

Kaip teigė K.Isakas, šis nusikaltimas neabejotinai skirtas įbauginti žurnalistus, savo publikacijose nebijančius pažerti kritikos vietos valdžiai ir jos sprendimams.

Signalų sulaukė ir anksčiau

Kaip sako K.Isakas, signalų, kad „Biržiečių žodžio“ žurnalistų veikla nepatinka vietos valdininkams, būta ir anksčiau, tačiau kad bus griebtasi kraštutinių priemonių ir daroma materialinė žala, vadovas tvirtina nė negalėjęs patikėti.

„Aišku viena – įvykis susijęs su tiesioginiu redakcijos darbu. Redakcija labai kelia į viešumą savivaldybės, valdininkų blogus darbus. Galima numanyti, kad kažkam labai nepatiko tiesa. Gaila, kad grįžta 90-ieji. Puikiai prisimename, kai buvo sprogdinamos redakcijos, užpuolami žurnalistai. Pasirodo, kad šiais laikais senoji nomenklatūra gali veikti tais pačiais metodais.

Aišku viena – įvykis susijęs su tiesioginiu redakcijos darbu.

Žurnalistai rašė apie didinamas rinkliavas už šiukšlių išvežimą, kėlė daug kitų nepatogių klausimų, susijusių su Biržų rajono savivaldybe.

Pastaruoju metu kai kurie savivaldybės vadovai žurnalistams aktyviai reiškė nepasitenkinimą, bandė nurodinėti, kokias reikia dėti antraštes, ką taisyti tekstuose. Pastaruoju metu to buvo gana daug. Toliau tai yra policijos darbas. Bet viena aišku, kad tai susiję su tiesiogine redakcijos veikla.

Iš esmės žurnalisto darbas yra viešinti tiesą. Šitą išpuolį aš vertinu kaip norą įbauginti ir pakeisti tai, kad mes dirbame žmonėms, skaitytojams, prenumeratoriams, o ne politikams, ne verslui“, – kalbėjo K.Isakas.

Asmeninio archyvo nuotr./Kęstutis Isakas
Asmeninio archyvo nuotr./Kęstutis Isakas

Darbą tęs nuotoliniu būdu

Pasak K.Isako, žurnalistų darbas po išpuolio sutrikdytas nebus, kadangi dar nuo pandemijos laikų redakcija turi nuotolinio darbo sistemą. Dėl šio įvykio nukentės tik skelbimų bei prenumeratų skyriaus darbas.

Pasak vadovo, įvykio vietoje darbą pabaigus policijai bus siekiama kuo greičiau sutvarkyti žalą po vandalizmo akto.

Dirba policijos ekspertai

Panevėžio apskrities VPK atstovė spaudai Akvilė Aleksejeva tvirtino, kad šiuo metu įvykio vietoje dirba policijos pareigūnai, ekspertai, renkama medžiaga.

„Pranešta, kad nakties metu išdaužti trijų langų stiklo paketai, lauko durų stiklo paketai. Žala yra tikslinama. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 284 straipsnį dėl viešosios tvarkos pažeidimo“, – sakė A.Aleksejeva.

Apie įtariamuosius ar kitas nusikaltimo aplinkybes šiuo metu daugiau informacijos pareigūnai atskleisti negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius