-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kauno pareigūnų bylą, kurioje nukentėjusioji yra Laimutė Stankūnaitė, prokuroras atvyko nepasiruošęs

Panevėžio miesto apylinkės teismas atidėjo Kauno policijos pareigūnų Rasos Kairienės ir Egidijaus Kuckailio baudžiamąją bylą, nes pasikeitė valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras, o naujokas į posėdį atvyko nepasiruošęs.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienį, rugsėjo 24 dieną, Panevėžio miesto apylinkės teisme buvo toliau nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje policijos pareigūnai Rasa Kairienė ir Egidijus Kuckailis kaltinami neatlikę savo pareigų.

Teismo posėdyje dalyvavo abu kaltinamieji, nukentėjusiosios Laimutės Stankūnaitės atstovas, kiti proceso dalyviai. Buvo pareikšti prašymai dėl tolimesnio įrodymų tyrimo, teigiama Dianos Armonienės, Panevėžio miesto apylinkės teismo atstovės ryšiams su visuomene ir žiniasklaida, pirmadienį išplatintame pranešime.

Dėl nenumatytų aplinkybių šiandien rytą pasikeitus prokurorui, palaikančiam valstybinį kaltinimą, naujai paskirtas prokuroras nespėjo susipažinti su bylos medžiaga. Jis paprašė teismo toliau netirti įrodymų ir suderinti tolimesnių posėdžių datas. Proceso dalyviai tam neprieštaravo, teismas prokuroro prašymą tenkino. Buvo numatyta artimiausio posėdžio, vyksiančio lapkričio 7 dieną, eiga.

Suderintos tolimesnių teismo posėdžių datos: gruodžio 27 d., taip pat 2013 m. sausio 8, 21, vasario 5 d.

15min.lt atkreipia dėmesį, kad šis procesas Panevėžyje vyksta itin klampiai. Ši byla teismui perduota dar 2011 m. sausį. Nuo tada dėl įvairių priežasčių žlugo daugybė posėdžių (žr. susijusius straipsnius).

15min.lt primena, kad dėl Kauno Panemunės policijos komisariato viršininko E.Kuckailio ir tyrėjos R.Kairienės veiksmų nukentėjusioji L.Stankūnaitė iš pradžių reikalavo 40 000 litų kompensacijos, bet 2011 m. pabaigoje ieškinio sumą padidino iki 100 000 litų.

Prokuratūros duomenimis, 2008 metų gruodį pedofilijos bylą tyrę pareigūnai Drąsiui Kedžiui, jo paties prašymu, išdavė pažymą, kurioje teigiama, kad vyro mažametė dukra buvo prievartaujama buvusios sugyventinės L.Stankūnaitės tėvų namuose.

L.Stankūnaitė tvirtina dėl tokių pareigūnų veiksmų patyrusi didelę moralinę žalą, nes D.Kedys policininkų išduotą pažymą pateikė Kauno miesto apylinkės teismui, o šis netrukus uždraudė jai kurį laiką matytis su dukra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius