Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 19 /13:06

A.Zuokienė policijai pranešė apie vyro smurtą, A.Zuokas kaltinimus vadina melu

Antradienio popietę Zuokų namuose Vilniuje, Užupyje, kilo konfliktas, į kurį teko įsikišti ir policijai. 15min žiniomis, konflikto dalyviai – besiskiriantys Agnė ir Artūras Zuokai, o viskas esą vyko vaiko akivaizdoje. A.Zuokienės telefonas yra išjungtas, jos advokatas patvirtino konflikto faktą. A.Zuoko teigimu, jokio smurto nebuvo, o visa situacija – tik spaudimo priemonė tebevykstančiame poros skyrybų procese.
Artūras Zuokas ir Agnė Zuokienė
Artūras Zuokas ir Agnė Zuokienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Policija: „Pranešta apie smurtą“

Vilniaus apskrities policijos atstovai patvirtino, kad konflikto Zuokų namuose Užupyje būta.

„16 val. 46 min. gautas pranešimas, kad prieš moterį ir vaikus smurtauja vyras. Namuose yra mažamečių vaikų, greitosios pagalbos nereikia, prašo paskubėti“, – 15min informavo Vilniaus policijos atstovai.

Dėl įvykio ikiteisminis tyrimas kol kas nepradėtas, priimtas pareiškimas, pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes ir nenori atskleisti daugiau informacijos.

A.Zuokas: „Tai spaudimas skyrybų procese“

Trečiadienį A.Zuokas į telefono skambučius neatsakė, tik atrašė į prašymą situaciją pakomentuoti SMS žinute.

„Nebus jokių komentarų ir nebuvo jokio konflikto“, – parašė A.Zuokas.

Kiek vėliau, jau po šios publikacijos paskelbimo, buvęs sostinės meras sutiko papasakoti, kas nutiko.

Anot jo, jis nekomentavo situacijos, nes nesitikėjo, kad esą melagingas A.Zuokienės pranešimas policijai išsirutulios į tokį skandalą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Zuokas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Zuokas

„Neturiu net ką pasakyti, policiją iškvietė Agnė. Kaltinimai tikrai yra neteisingi ir melagingi. Net kalbų apie smurtą nėra“, – pasakojo A.Zuokas.

Anot jo, žmonos antradienį jis nė pirštu neprilietė, o visa tai – dėl vykstančio skyrybų proceso.

„Tai tikrai nemaloni spaudimo priemonė, kurią Agnė naudoja nemaloniame skyrybų procese. Pareigūnai be reikalo buvo sutrukdyti, dirbo profesionaliai. O šiuo atveju, manau, faktai patys kalba už save“, – sakė A.Zuokas.

Atvykę pareigūnai patikrino visų blaivumą, apklausė visas puses, taip pat ir Zuokų dukrą. Nuspręsta nieko nesulaikyti.

A.Zuokas nespėliojo, ar A.Zuokienė nusipelnė atsakomybės dėl melagingo pranešimo, ir tik tikisi, kad į jo namus greitai ateis ramybė. Visgi skyrybų procesas, anot A.Zuoko, stringa.

„Be abejo, jei viena šalis tartųsi, tai susitartume. Bet jei kviečiama policija su melagingais pranešimais, natūralu, tai rodo, kad kol kas susitarimas nelabai įmanomas. Matyt, viską turės spręsti teismas, – kalbėjo jis. – Mes su dukra gyvename kartu, viskas gerai, mano tikslas apsaugoti dukros ramybę.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Zuokas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Zuokas

A.Zuokienės advokatas: „Ji nebuvo įleista į butą“

A.Zuokienė telefonu neatsiliepė, bet 15min susisiekė su jos advokatu Kęstučiu Švirinu, kuris prie Zuokų skyrybų bylos prisijungė posėdžiams jau įpusėjus.

Jis 15min patvirtino, kad antradienio popietę sulaukė savo klientės skambučio, ji pranešė apie konfliktinę situaciją.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Zuokienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Zuokienė

„A.Zuokienė informavo, kad nebuvo įleista į butą, jai nebuvo leista pasimatyti su nepilnamete dukra“, – patvirtino advokatas.

Jo teigimu, A.Zuokienė užsiminė apie smurtą, konfliktinių situacijų galimai būta ir anksčiau.

„Apie smurto aplinkybę aš girdėjau iš klientės, tačiau patvirtinti ar paneigti aš šių faktų negaliu. Girdėjau, kad yra ir kreipimasis į policiją, tačiau tyrimo statuso aš nežinau“, – sakė advokatas.

Planuoja kreiptis į vaikų teises

Beje, antradienį Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo suplanuotas posėdis Zuokų skyrybų procese, tačiau jis neįvyko.

Artimiausias Agnės ir Artūro Zuokų skyrybų posėdis numatytas kitą savaitę. Byla šiuo metu mediacijos procese. Paklaustas, ar šis įvykis gali papildyti skyrybų bylą, K.Švirinas pabrėžė, kad taip tikrai nebus.

„Geriausia mediacija būna, kai yra ramybės būsena. Tik taip žmonės racionaliai susitaria. Iki šiol mediacija vyko gana aktyviai, šalys derasi“, – sako A.Zuokienės advokatas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Švirinas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Švirinas

Vis dėlto, nors skyrybų procesas yra „ramybės“ būsenos, anot advokato, situacija tarp buvusių sutuoktinių išties sunki.

„Agnė išreiškė nuogąstavimus dėl tam tikrų neigiamų veiksmų iš kitos pusės, konfliktiškus veiksmus, bet tik mano klientė konkrečiai galėtų pati pasakyti, ar tai yra smurtas. Galiu pasakyti, kad situacija yra nemaloni, skyrybų procesas niekada nebūna džiugus, turto dalybos irgi. Žmogus laikosi, bet jai tikrai sunku“, – 15min teigė advokatas.

Anot advokato, A.Zuokienė užsiminė besiruošianti ginti savo teises ir kreiptis į Vaiko teisių apsaugos tarnybą.

Įtemptos skyrybos

Po ilgai sklandžiusių gandų apie žlungančią santuoką 2019 metų birželio mėnesį jie pasitvirtino. Tada paaiškėjo, kad skyrybų iniciatorė – A.Zuokienė.

Tai buvo pirmoji santuoka tiek Agnei, tiek Artūrui. Jiedu kartu praleido daugiau nei 25 metus, turi tris vaikus.

Zuokų skyrybų procesas atrodo itin sudėtingas vien pagal formalų bylos aprašymą: dėl santuokos nutraukimo, santuokoje įgyto turto padalijimo, nepilnamečio vaiko gyvenamosios vietos nustatymo, išlaikymo jam priteisimo ir bendravimo tvarkos nustatymo, sandorio pripažinimo negaliojančiu ir restitucijos taikymo bei laikinųjų apsaugos priemonių.

Beje, birželį A.Zuokienė paprašė teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones jos su vyru sukauptam turtui, o A.Zuokas buvo tai apskundęs.

Vyras teigė, kad, galiojant laikinosioms apsaugoms, jo bendrovės patirtų sunkumų, nes negalėtų normaliai funkcionuoti. Vis dėlto rugpjūčio pabaigoje teismas A.Zuoko skundą atmetė.

Anksčiau A.Zuokienė 15min pasakojo, kad jau kuris laikas ji jaučia sistemingą vyro veikimą prieš ją. Daugiausia tai susiję su turtu, kurį A.Zuokas neva stengiasi kaip įmanoma greičiau išparduoti.

Viena teismo posėdyje A.Zuokienės užuomina apie neištikimybę sukėlė kalbų, kad tai galėjusi būti viena iš esminių šeimos irimo priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius