Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Besiskiriantys Zuokai susitiko teisme: Agnė užsiminė apie sutuoktinio neištikimybę

Penktadienio rytą Vilniaus miesto apylinkės teisme vykusiame posėdyje vėl buvo sprendžiami Vilniaus tarybos narės, Kontrolės komiteto pirmininkės Agnės (48) ir žinomo politiko Artūro (51) Zuokų skyrybų klausimai. Šįsyk atvyko abu sutuoktiniai.
Artūras Zuokas ir Agnė Zuokienė
Artūras Zuokas ir Agnė Zuokienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Birželio viduryje teismą pasiekus Zuokų skyrybų prašymui, prasidėjo jau kelis mėnesius intensyviai besitęsianti kova. Politikų skyrybų byla yra išties didelė ir išsami – čia nagrinėjamas ne tik santuokos nutraukimas, kurį inicijavo Agnė Zuokienė, bet ir daug kitų aspektų.

Sprendžiamas santuokoje įgyto turto dalijimas, nepilnamečio vaiko gyvenamosios vietos nustatymas, išlaikymo ir bendravimo su juo klausimas. Taip pat svarstomas klausimas dėl restitucijos taikymo. Tai reiškia, kad vienas iš sutuoktinių pareikalavo grąžinti jam turtą.

15min šaltinių žiniomis, šiuo metu atskirai gyvenantys sutuoktiniai gali teistis dėl Užupyje esančio namo. Galima numanyti, kad šį klausimą teisme iškėlė politikas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Besiskiriantys Agnė ir Artūras Zuokai susitiko teisme
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Besiskiriantys Agnė ir Artūras Zuokai susitiko teisme

Penktadienio rytą posėdis turėjo prasidėti 9 val. 30 minučių. Į teismą abu sutuoktiniai atvyko laiku, tačiau bylos svarstymas dėl vėluojančios teisėjos prasidėjo 20 minučių vėliau.

Laukdami teismo pradžios sutuoktiniai tarpusavyje nešnekėjo, tylą kartais pertraukdavo vartomų lapų garsas. Tiek Agnė, tiek Artūras Zuokai į šį posėdį jų atsinešė šūsnį – teismo metu skaitė savo iš anksto pasiruoštus argumentus.

15min žiniomis, Agnė posėdyje prisiminė detales, neva bylojančias apie neištikimybę šeimoje. Tai ji vėliau patvirtino ir žiniasklaidai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Zuokienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Agnė Zuokienė

Užkalbinta A.Zuokienė nė nebandė slėpti, kad pasakoti apie tai, kaip klostosi teisminio proceso eiga, ar kalbėti apie dabar išgyvenamus jausmus šiuo metu jai – pernelyg sunku.

Nors A.Zuokienė nebuvo kalbi, vis dėlto 15min ji prasitarė apie svarbią skyrybų bylos detalę – vyro neištikimybę. Ji buvo aptarinėjama ir penktadienį vykusio posėdžio metu.

Agnė pripažino, kad viskas tik prasideda ir pabaiga toli gražu nekvepia – teismo slenkstį teks minti dar tikrai ne kartą.

A.Zuokienei šis skyrybų etapas – išties sunkiai pakeliamas. Norėdama nusiraminti, po kiek daugiau nei valandos moteris porą kartų trumpam išėjo iš teismo salės.

15min ne kartą bandė išklausyti ir A.Zuoko pozicijos, tačiau su juo susisiekti vis nepavyksta.

Zuokų skyrybų posėdis penktadienį tęsėsi ne vieną valandą.

Zuokų skyrybų posėdis – galerijoje:

Beje, birželį A.Zuokienė paprašė teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones jos su vyru sukauptam turtui, o A.Zuokas buvo tai apskundęs.

Vyras teigė, kad, galiojant laikinosioms apsaugoms, jo bendrovės patirtų sunkumų, nes negalėtų normaliai funkcionuoti. Vis dėlto rugpjūčio pabaigoje teismas A.Zuoko skundą atmetė.

Anksčiau A.Zuokienė 15min pasakojo, kad jau kuris laikas ji jaučia sistemingą vyro veikimą prieš ją. Daugiausia tai susiję su turtu, kurį A.Zuokas neva stengiasi kaip įmanoma greičiau išparduoti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Besiskiriantys Agnė ir Artūras Zuokai susitiko teisme
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Besiskiriantys Agnė ir Artūras Zuokai susitiko teisme

Kaip ji teigė, jeigu situacija nekis, jeigu esą toliau bus užsispyrusiai laikomasi tam tikrų pozicijų ar sistemingai veikiama prieš ją, bus prašoma mediacijos.

„Aš tiesiog nepažįstu to žmogaus, gyvenau su kitu žmogumi. Dėl to noriu, kad būtų skirta mediacija – tada bus teisinė kalba, argumentų kalba. Ne įžeidinėjimai, ne žeminimas, o tiesiog teisinė kalba“, – sprendimą argumentavo moteris.

Pirmas parengiamasis posėdis Zuokų skyrybų byloje Vilniaus miesto apylinkės teisme vyko dar rugpjūčio 26-ąją. Tiesa, tuomet jame pasirodė tik Artūras Zuokas.

Išgirdęs klausimą, dėl ko nesutaria, kad prireikė net teismų, A.Zuokas tada patikino neturintis tam atsakymo. Vis dėlto pripažino, kad galvos skausmą kelia ir turtas.

Be A.Zuoko, byloje figūruoja ir kiti atsakovai – uždaroji akcinė bendrovė „BNA ERGO“ ir jos vadovas Gytis Trinkūnas, taip pat Diana Trinkūnienė.

15min primena, kad kalbos apie Agnės ir Artūro Zuokų skyrybas sklandė apie pusmetį. Jos pasitvirtino šių metų birželio viduryje, kai 15min pranešė, kad pradėtas oficialus skyrybų procesas. Tuomet paaiškėjo, kad skyrybų iniciatorė – A.Zuokienė.

Tai buvo pirmoji santuoka tiek Agnei, tiek Artūrui. Jiedu kartu praleido daugiau nei 25 metus, turi tris vaikus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Agnė ir Artūras Zuokai oficialiai skiriasi: skyrybų iniciatorė – žmona

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius