-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į laisvę paleisti beveik visi suimtieji dėl riaušių prie Seimo, yra naujų įtariamųjų

Vilniaus apygardos teismui nusprendus panaikinti keturiems iš dešimties suimtųjų riaušių prie Seimo byloje skirtą kardomąją priemonę, tuo pačiu keliu pasekė ir prokuratūra – suėmimas panaikintas ir dar penkiems įtariamiesiems. Pasak prokuratūros, suimtas liko tik praėjusią savaitę sulaikytas vyras. Taip pat pranešama ir apie dar du naujus įtariamuosius.
Riaušės prie Seimo
Riaušės prie Seimo / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Apie tai, kad teismas panaikino keturiems asmenims skirtą suėmimą kiek anksčiau pirmadienį pranešė BNS.

„Tris teismas paleido praeitą penktadienį, vieną šiandien“, – BNS sakė bylos tyrimą kontroliuojantis prokuroras Romualdas Betingis.

Vilniaus apygardos teismo atstovė Lina Nemeikaitė 15min teigė, kad prokuroras savo prašymuose nurodė, kad įtariamuosius reikėtų suimti, nes jie gali trukdyti procesui, tačiau tai pagrindžiančių duomenų nepateikė.

Kiek vėliau Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė 15min informavo, kad dar penkiems suimtiesiems griežčiausia kardomoji priemonė buvo panaikinta prokurorų nutarimais.

Į laisvę paleistiems asmenims buvo skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

„Prokuroras įvertino medžiagą ir nusprendė, kad baudžiamojo proceso tikslus bus galima pasiekti ir švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis“, – sakė R.Stundienė.

Po šių sprendimų į laisvę buvo išleisti visi asmenys, kurie buvo sulaikyti prie Seimo vykusių riaušių metu.

Kol kas suimtas išlieka vienintelis vyras, sulaikytas tik praėjusią savaitę, kuriam praėjusį ketvirtadienį skirta griežčiausia kardomoji priemonė galioja iki rugsėjo 7 dienos.

R.Stundienė taip pat pranešė ir apie prasiplėtusį įtariamųjų ratą – pranešimas apie įtarimus buvo įteiktas dar dviem asmenims ir jų skaičius pasiekė 31.

Apie 5 tūkst. žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, sprogmenys, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Rugpjūčio 12 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėjo prokurorų prašymus suimti 26 įtariamuosius dėl riaušių prie Seimo Vilniuje sukėlimo, leido suimti devynis iš jų.

Penki įtariamieji suimti mėnesiui, du – po 14 parų ir dar du – po dešimt parų.

Praėjusią savaitę, sulaikius dar tris įtariamuosius, buvo suimtas dar vienas asmuo.

Paskutiniaisiais duomenimis, nukentėjusiaisiais šiame ikiteisminiame tyrime pripažintas 21 asmuo.

Policija ir prokuratūra atlieka didelės apimties tyrimą dėl kilusių riaušių, nagrinėja visuomenės jiems siųstą vaizdo medžiagą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius