Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 24 /15:06

Į policiją „prisistatė“ dvejus metus slapstęsis kontrabandos legenda tapęs Vygantas Panka

Vygantas Panka – vienas iš galimų itin didelio masto narkotikų kontrabandos organizatorių, rugpjūčio 22 d., po dviejų metų slapstymosi, pats atvyko į policijos įstaigą Vilniuje, Saltoniškių g., ketvirtadienį pranešė Kauno policija. Vyras buvo sulaikytas, atvežtas į Kauną ir uždarytas į areštinę. Pareigūnams jis neaiškino, kodėl slapstėsi ir į policijos įstaigą atvyko tik dabar.
Įtariamasis Vygantas Panka (1967 m.)
Įtariamasis Vygantas Panka (1967 m.) / Kauno apskrities VPK nuotr.

Trečiadienį Kauno apylinkės teismas vyrui (gim. 1967 m.) paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui. Jam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Akmens anglyje – 600 kg kokaino

Dar 2015 m. Kauno Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams surinkus duomenų, kad Kauno gyventojai galimai užsiima kokaino kontrabanda iš Kolumbijos, buvo pradėtas tyrimas dėl neteisėto disponavimo dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir gabenimu bei jų kontrabanda.

Policijos departamento nuotr./Operacija, kurioa metu sulaikyta kokaino siunta
Policijos departamento nuotr./Operacija, kurioa metu sulaikyta kokaino siunta

Tais pačiais metais liepos mėnesį pareigūnams perkasus 367 tonas akmens anglies, iš viso buvo rasta 600 kg kokaino. Akmens anglis su paslėptais narkotikais į Klaipėdos jūrų uostą iš Kolumbijos atkeliavo jūriniuose konteineriuose. Tokio kiekio narkotikų vertė nelegalioje mažmeninėje rinkoje siekia daugiau kaip 40 mln. eurų. Manoma, kad šie narkotikai, kurie Lietuvoje turėjo būti išgryninti, toliau turėjo būti gabenami į Rusiją.

Ikiteisminiame tyrime, pareigūnų teigimu, buvo nustatytos 5 konspiracijai naudotos įmonės, iš kurių 1 registruota Ukrainoje, dar viena – Rusijoje ir 3 Lietuvoje. Įtarimai buvo pareikšti 11 asmenų.

Vienas iš galimų kontrabandos organizatorių, Vygantas Panka, iškart po nusikalstamo veikos padarymo pasislėpė. Buvo išduotas Europos arešto orderis bei teismo leidimas iškart jį suimti.

Pareigūnai įtarė, kad V.Panka slapstėsi Vokietijoje, tačiau dvejus metus nesugebėjo jo surasti.

Cigarečių kontrabanda su garsiais sportininkais

V.Panka Vokietijoje nuo senų laikų turėjo daug ryšių. Šis nusikalstamo pasaulio veikėjas gali būti vadinamas kontrabandos legenda, nes šia veikla užsiėmė beveik 20 metų.

Naujienų agentūra BNS 2002 m. lapkričio 28 d., remdamasi „Lietuvos ryto “ pranešė, kad Vokietijoje į teisiamųjų suolą sėdo dar vienas Lietuvoje buvęs žinomas sportininkas – Vilniaus "Žalgirio" futbolo komandos žaidėjas Stasys Tamulevičius. Jis drauge su kitu buvusiu garsiu sportininku – Kauno „Žalgirio“ krepšininku Romanu Brazdauskiu buvo teisiami dėl cigarečių kontrabandos.

Drauge su jais į teisiamųjų suolą tuomet sėdo ir 35 metų V.Panka.

Iš viso nuo tyrimo pradžios Vokietijoje ir Lietuvoje buvo sulaikyti 58 žmonės, kurie buvo įtariami cigarečių kontrabanda. Visi sulaikytieji buvo susiję su Vilniuje registruota bendrove „Hiltonas“. Bylefeldo muitininkai įsitikinę, kad ši transporto bendrovė buvo įkurta vien tam, kad būtų galima slėpti gabenamas kontrabandines cigaretes. Įdomu, kad ir dabar Vilniuje registruotos bendrovės „Hiltonas“ direktoriumi nurodomas V.Panka, šiai bendrovei vadovavęs ir 2002 m., kai įkliuvo pareigūnams.

Pareigūnai iš viso susekė penkis sunkvežimius su 14 mln. neapmokestintų cigarečių. Realizavus šias cigaretes, Vokietija būtų praradusi kelis milijonus eurų nesumokėtų mokesčių. Cigaretės į Vokietiją buvo gabenamos sunkvežimiais, dokumentuose buvo įforminta, jog gabenamos įvairios technikos ir elektronikos prekės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rekordinės narkotikų kontrabandos byla: kaip du alytiškiai ir kolumbietis kokainą nuo akmens anglies skyrė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius