-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į teisiamųjų suolą Kaune sės plėšimu kaltinami aštuntokai: jiems vadovavo teistas vyras

Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorė Lina Zakarauskaitė baigė ikiteisminį tyrimą ir Kauno apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du aštuntos klasės moksleiviai ir 44 metų vyras kaltinami vagystėmis ir plėšimu, – pranešimu spaudai informuoja Generalinė prokuratūra.
Benamis paauglys
Benamis paauglys / Vida Press nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad vienas iš nepilnamečių kaltinamas įvykdęs 6, o kitas – 3 vagystes. Jaunuoliai, manoma, vogdavo iš butų, mašinų, gatvėje sutiktų praeivių. Jų taikinyje būdavo įvairūs daiktai – telefonai, kompiuteriai, grynieji pinigai.

Nepilnamečiai, įtariama, vagystėmis neapsiribojo ir įvykdė apiplėšimą bendrininkų grupėje su jau teistu kauniečiu G.G.

Tyrimo metu nustatyta, kad praėjusių metų birželio pradžioje jaunuoliai apie 3 val. nakties, leisdami laiką viename iš Kauno barų, sutiko G.G. Bendrininkai nutarė apiplėšti bare miegantį, apsvaigusį vyriškį. Jį pažadinę ir pasiūlę palydėti namo, bendrininkai sumušė nukentėjusįjį, bandė numauti auksinius žiedus, tačiau nepavykus to padaryti, pagrobė auksinę grandinėlę, portfelį, kuriame buvo nešiojamasis kompiuteris ir rankinę, kurioje buvo beveik 900 eurų. Iš viso nukentėjusiam padaryta žala – beveik 1 750 eurų.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai.

Jaunuoliai prisipažįsta įvykdę nusikalstamas veikas ir gailisi. Jų teigimu, pavogtus pinigus kitą dieną leido įvairiose parduotuvėse – pirko saldainius, pramogavo. G.G. neigia įvykdęs apiplėšimą bendrininkų grupėje.

„Nepilnamečių nusikalstamumas yra labai specifinė bendro nusikalstamumo dalis. Dažnai, kaip ir šiuo atveju, neigiamą įtaką jaunimui padaro vyresni draugai, kurie pasinaudoja nepilnamečių patiklumu bei tikėjimu, kad neįklius. Svarbu, kad tėvai kontroliuotų, su kuo bendrauja bei laiką leidžia tokie jauni asmenys, ką veikia po pamokų, ar jas lanko, ar vakarais ir naktimis būna namie“, – teigė prokurorė.

Už šias nusikalstamas veikas Baudžiamajame kodekse numatytos įvairios bausmės, tarp kurių – laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius