Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Igorio Achremovo bylą dėl lygtinio paleidimo nagrinėjanti teisėja nenusišalino, procesas tęsiamas

Igorio Achremovo lygtinio paleidimo klausimą, nepaisant jai pareikšto nušalinimo, nagrinėja teisėja Danutė Mickevičienė. Nagrinėjant bylą paaiškėjo, kad vairuotoju dirbti svajojančio nuteistojo laisvėje jau laukia 3 konkretūs darbo pasiūlymai.
Igoris Achremovas
Igoris Achremovas / Kadras iš LNK žinių

Antradienio popietę Vilniaus miesto 3-iajame apylinkės teisme paaiškėjo, kad Igorio Achremovo lygtinio paleidimo klausimą nagrinėjančiai teisėjai pareikštas nušalinimas yra atmestas.

Nuteistojo gynėjo argumentai (žr. vaizdo komentarą apačioje), kodėl būtent ši teisėja negali nagrinėti šios rezonansinės bylos, teismo neįtikino. Nutartyje pažymima, kad aplinkybė, jog ta pati teisėja 3-ią kartą spręs I.Achremovo likimą, nėra pagrindas jai nusišalinti.

Teisėja Danutė Mickevičienė toliau nagrinėja bylą.

Kaip skelbta anksčiau, teisme svarstomas Vilniaus pataisos namų teikimas dėl garsiojo nuteistojo I.Achremovo paleidimo į laisvę anksčiau, nei baigsis nuosprendžiu numatytas laisvės atėmimo terminas.

Pataisos namų atstovas patvirtino, kad šįmet įstaiga jau tarpininkauja siekiant I.Achremovo lygtinio paleidimo.

Savo ruožtu nuteistojo advokatas Dalius Boreika teismui pristatė naujausiame savaitraščio „15min“ numeryje jau aprašytą mokslinį tyrimą, kurio metu psichologai tarsi įsiskverbė į žurnalisto žudiko smegenis ir įvertino pakartotinio nusikaltimo riziką kaip itin žemą.

Advokatas D.Boreika teismui kartojo, kad I.Achremovas jau seniai pasitaisęs ir pasirengęs gyventi laisvėje. Jis ne tik turės kur gyventi – I.Achremovo laisvėje jau laukia 3 darbo pasiūlymai.

Nuteistasis pageidauja būti vairuotoju. Anot advokato, I.Achremovui labiausiai tiktų ekspeditoriaus darbas.

Prokurorė Eglė Grigaitytė siūlė teismui Vilniaus pataisos namų teikimą dėl nuteistojo Igorio Achremovo paleidimo atmesti. Prokuratūros argumentai tie patys: jis nuteistas už labai sunkų nusikaltimą, dar liko pakankamai didelė neatlikta bausmės dalis, nuosprendis I.Achremovui ir anksčiau yra kelis sykius švelnintas ir t.t.

I.Achremovui pagal nuosprendį dar liko sėdėti 6 metus, 7 mėnesius ir 23 dienas.

Bylą išnagrinėjusi teisėja D.Mickevičienė verdiktą žada skelbti kovo 2 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius