Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ilgapirščių siaubiamo Medeinos kvartalo gyventojai neviltyje: „Vaikai bijo miegoti – vagys ateis“

Akademijos miestelio Medeinos kvartale – apie 50 namų. Bendruomenė itin draugiška, dalyvauja saugios kaimynystės programoje, tačiau deguto į medaus statinę vis įpila kone kas savaitę apsilankantys ilgapirščiai. Nuo vagysčių negelbėja niekas. „Sunkiausiai į tai reaguoja vaikai: naktį neramiai miega, nes bijo, kad vagys ateis į namus“, – situaciją 15min nupasakojo kvartalo gyventojas Marius.
Medeinos kvartale Akademijoje įsisuko vagys
Medeinos kvartale Akademijoje įsisuko vagys / Skaitytojo nuotr.

Vagystės, anot jo, prasidėjo prieš metus. Iš pradžių jos pasikartodavo kas 6–8 savaites. Vėliau, vagims drąsėjant, jos ėmė dažnėti: šiuo metu ilgapirščiai darbuojasi maždaug kas dešimt dienų. Vagiami ir smulkūs daiktai, ir mašinų dalys. Štai per pastarąsias keletą savaičių buvo nuardytas visas vienos mašinos priekis, iš kito automobilio vidaus pavogti jame buvę daiktai.

„Visi nusikaltimai įvykdyti apšviestoje teritorijoje. Kvartalas yra aptvertas, bet ir tai negelbsti. Iki šiol vagysčių iš namų nebuvo, bet vagys jaučiasi nebaudžiami, tad tik laiko klausimas, kada įsidrąsins“, – teigė Marius.

Policijai gyventojai vis pateikia vaizdo medžiagos, kadangi dalis kvartalo yra filmuojama. Kartais pavyksta užfiksuoti net ir nusikaltėlių veidus. Bet teisėsaugai iki šiol, gyventojo teigimu, taip ir nepavyko išaiškinti nusikaltimų. Ar darbuojasi vis tie patys vagišiai, pašnekovas negalėjo atsakyti.

VIDEO: Medeinos kvartale Akademijoje besidarbuojantys vagys

„Kaimynai tariasi dėl budėjimo naktimis. Norime sučiupti nusikaltėlius, bet bijome patys atsidurti už įstatymo ribų. Sulaikymo metu menkai sutrikdę sveikatą, galime patys tapti nusikaltėliais. Tikiuosi, policija turės resursų neleisti situacijai tapti visiškai nevaldomai“, – vylėsi Medeinos kvartalo gyventojas, patikinęs, kad ne apie visas vagystes yra pranešama policijai, nes dalis žmonių tiesiog praradę viltį, kad pareigūnai ką nors išsiaiškins.

Jo teigimu, vagys kvartalo gyventojams pridarė apie 50 tūkst. eurų siekiančių nuostolių.

Štai spalio 16 dieną apie 12 valandą buvo apvogta BMW X6 mašina. Pavogtas multimedijos įrenginys, pavarų perjungimo svirtis, akiniai nuo saulės. Savininkas, pasak Mariaus, teigia patyręs 3 tūkst. eurų žalą.

Iš Kauno policijos suvestinės matoma, kad spalio 15 dieną apie 7.15 valandą įvykdyta dar viena vagystė – iškraustytas „Mercedes-Benz“ automobilis. Dingo akiniai nuo saulės ir kosmetinė. Savininkui padaryta 200 eurų žala.

Anot Mariaus, vien šiais metais policiją pasiekė mažiausiai 6 gyventojų pareiškimai dėl vagysčių.

Spalio 18-ąją Kauno apskrities policija informavo galimai nustačiusi vieną iš įtariamųjų – tai 1998 m. gimęs vaikinas. Jis buvo sulaikytas spalio 17-ąją.

Iš viso per 9 šių metų mėnesius Medeinos gatvėje buvo įvykdytos 4 vagystės. Naktį iš spalio 15-osios į spalio 16-ąją – dar trys. Vogta iš automobilių arba nuo jų.

Kaip teigė Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Justina Kazragytė, šiuo metu pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Tikėtina, kad bus pradėtas ir trečiasis – dėl vagystės iš neužrakinto „Toyota“ automobilio.

Spalio 16 dieną 8 valandą pastebėta, kad iš neužrakinto automobilio „Toyota“ pavogtos pirštinės.

Atpažinus asmenis, užfiksuotus vaizdinėje medžiagoje, prašoma kreiptis į Kauno apskrities VPK pareigūnus el. paštu vaida.sibitiene@policija.lt, telefonu 8 37 303 450, arba skubios pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius