Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„iPhone7“ pardavėją „pirkėjai“ pavaišino ašarinėmis dujomis: prašo atpažinti plėšikus

„iPhone7“ parduoti susiruošęs kaunietis Giedrius (vardas pakeistas) liko perštinčiomis akimis ir su 550 eurų nuostoliu. Tariami pirkėjai papurškė ašarinių dujų ir spruko su apžiūrima preke – mobiliuoju telefonu. 15min redakcijai vyras pateikė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti sprunkantys jauni plėšikai, ir papasakojo, kaip visa tai nutiko.
Žurnalistams demonstruojama kaip veikia lupdažis/ašarinių dujų balionėlis
Žurnalistams demonstruojama kaip veikia lupdažis/ašarinių dujų balionėlis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaunietis mobiliojo telefono pirkėjų ieškojo skelbimų portaluose. Vieną dieną su juo susisiekė jaunuolis. Paprašė susitikti, kad galėtų apžiūrėti prekę. Susitikimas įvyko Kauno Dainavos rajone. Kadangi vieta buvo pakankamai triukšminga, o mobilus ėmė ir išsikrovė, tariami pirkėjai – du jaunuoliai, nusprendė susimatyti kitą kartą.

Praėjus kiek laiko, Giedrius vėl sulaukė žinios iš tų pačių jaunuolių. Antrą kartą jie susitiko jau Žaliakalnyje, atokioje aikštelėje.

„Tie tariami pirkėjai buvo jauni, kokių 20-25-erių metų. Buvo tvarkingai apsirengę. Tikrai nieko neįtariau“, – teigė jis.

Vienas jų įsėdo pas Giedrių į automobilį ir ėmė apžiūrinėti telefoną, kitas tuo metu vaikštinėjo netoliese.

„Staiga tas kitas, buvęs lauke, paprašė cigaretės. Atsidariau daugiau mašinos langą ir padaviau vieną. Tuomet jis ėmė purkšti ašarines dujas. O tas, kuris buvo viduje, spruko lauk su telefonu. Bandžiau dar vytis, bet nepavyko. Dingo kažkokiame skersgatvyje. Vietiniai, žinojo gatveles. Manau, tai buvo puikiai suplanuotas apiplėšimas“, – teigė pirmą kartą tokį įvykį patyręs kaunietis.

Pasak jo, toje pačioje gatvėje prieš savaitę ar dvi buvo apiplėšta dar viena moteris.

Dėl šio įvykio Giedrius kreipėsi į policiją.

Kauno apskrities policijos žiniomis, gegužės 11 d. gautas pranešimas, kad Kaune, Zanavykų g., automobilių stovėjimo aikštelėje 1978 m. gimusiam vyrui, pirminiais duomenimis, bandant parduoti mobiliojo ryšio telefoną „iPhone 7“, nepažįstami asmenys į akis papurškė dujų ir jį atėmė. Padaryta 550 eurų žala.

VIDEO: Atpažinkite Kaune sprunkančius telefono vagis

Giedrius 15min pateikė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti nubėgantys plėšikai. Jis prašo visuomenės padėti sugauti šiuos nusikaltėlius. Jeigu atpažinote nors vieną iš jaunuolių, informuokite telefono savininką numeriu 8 608 37943 arba el. paštu kaunietis@live.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius