Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš Bolivijos daugiau kaip 1,5 kg kokaino atsisiuntęs panevėžietis kalės dvylika metų

Trečiadienį Panevėžio apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl narkotinių medžiagų kontrabandos, disponavimo narkotinėmis medžiagomis, dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu, pripažino panevėžietį M.K. kaltu dėl minėtų veikų padarymo ir skyrė jam galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą dvylikai metų.
Kokainas
Kokainas / MKT nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos teismas, nustatyta, kad M.K. 2010 m. rugpjūtį susitarė su nenustatytais asmenimis, esančiais Pietų Amerikos valstybėse (Peru ir Bolivijoje), kad iš Bolivijos į Lietuvą kontrabanda bus atsiųsta narkotinės medžiagos – kokaino.

Rugsėjo 29 d. siuntinys su narkotikais, paslėptais kartoninės dėžės šonuose ir pašto siuntos dėžėje supakuotose dviejose rankinėse bei dviejuose kailiniuose patiesaluose, pašto skirstymo departamente Vilniuje buvo patikrintas tarnybinio šuns. Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai, įtarę siuntinyje esant kokainą, pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Gavus leidimą, siuntinyje buvo įrengta garso fiksavimo įranga, pradėti neviešo pobūdžio veiksmai.

Spalio 19 d. siunta buvo nugabenta į Kauno 26-tą paštą, iš kurio kitą dieną ją atsiėmė asmuo, nežinojęs apie siuntos turinį ir turėjęs ją perduoti kaltinamajam M.K. Vėliau tą pačią dieną tai ir buvo padaryta. Automobiliu, kuriame sėdėjo ir M.K., siuntinys buvo pervežtas iš Kauno į kaltinamojo butą Panevėžyje.

Spalio 20 d. Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai kratos metu kaltinamojo bute surado ir paėmė išplatinti ketintus narkotikus – 1589,39 g kokaino. Be to, tos pačios kratos metu M.K. piniginėje buvo surastas ir paimtas paketėlis su 0,028 g heroino ir suklastotas vairuotojo pažymėjimas, išduotas M.K. vardu.

M.K. visiškai pripažino savo kaltę tik dėl suklastoto vairuotojo pažymėjimo.

Remdamasis byloje surinktais duomenimis, liudytojų parodymais, ekspertų išvadomis teismas konstatavo, kas M.K. padarė visas jam inkriminuojamas nusikalstamas veikas.

Laisvės atėmimo bausmė M. K. skirta atsižvelgus į padarytų nusikalstamų veikų sunkumą, kitus būtinuosius bausmių skyrimo pagrindus ir už tokias veikas numatytą bausmės rūšį.

Šis Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius