Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Kauno marių ištraukė skendusią amfibiją (nuotraukos)

Trečiadienį į Kauno marias nugrimzdo amfibija. Ištraukti ją iš vandens pavyko tik po kelių valandų. Per incidentą žmonės nenukentėjo. Amfibijos savininkai – viešosios įstaigos „Kauno motorlaiviai“ atstovai – tikino, kad daug žalos nepatyrė ir pati transporto priemonė.
Amfibijos gelbėjimo darbai
Amfibijos gelbėjimo darbai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip 15min.lt pasakojo „Kauno motorlaivių“ vadovas Vytautas Makarskas, trečiadienį nuo ryto „Romų uosto“ įlankoje, ant ledo, važinėjanti jiems priklausanti sunkiasvorė transporto priemonė įlūžo vos už kelių metrų nuo kranto. „Neatlaikė svorio ir įlūžo. Nieko blogo nebūtų nutikę, juk amfibija plaukia. Tačiau ledas išdaužė langelį ir pro jį į vidų pradėjo veržtis vanduo. Todėl savo jėgomis mašinos ištraukti negalėjome, pasikvietėme gelbėtojus“, – pasakojo V.Makarskas.

Norėdami ištraukti sunkiasvorę transporto priemonę į krantą iškviesti ugniagesiai gelbėtojai turėjo pjaustyti marių ledą. Apie 19 val. amfibija pagaliau buvo ištraukta. Ją apžiūrėję „Kauno motorlaivių“ atstovai tikino, jog didelės žalos nepadaryta.

„Manau, rytoj su ja vėl galėsime važinėti“, – sakė viešosios įstaigos vadovas. Pasak jo, pastarosiomis dienomis amfibija buvo naudojama įstaigos darbuotojų, kurie prieš naują vasaros sezoną braižo vandens sporto priemonių kelių žemėlapius.

Amfibija – ne pirmoji transporto priemonė šią žiemą, kurią Lietuvoje teko traukti iš po ledo. Tragiška nelaimė įvyko šią savaitę Pagėgių savivaldybėje. Gėgės upės ledas neišlaikė  važinėjančio automobilio Subaru, kuriame buvo trys neblaivūs jaunuoliai. Dviem iš jų pavyko išsigelbėti, tačiau vienam linksmybės ant ledo baigėsi mirtimi – 24-erių vaikinas paskendo su automobiliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius