Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Panevėžio moterų kalėjimo pabėgusi kalinė – jau sulaikyta (atnaujinta 12.28 val.)

Trečiadienį vakare iš Panevėžio pataisos namų, kur bausmes atlieka nusikaltusios moterys, pabėgo daugybę kartų teista 38 metų Kristina Butrimienė, praneša portalas delfi.lt.
Kalėjimas
Kalėjimas / AFP/Scanpix nuotr.

Pasak pataisos namų administracijos darbuotojų, per porą pastarųjų dešimtmečių tai antras kalinės pabėgimas iš šios įkalinimo įstaigos. Pirmoji bėglė laisvėje išbuvo pusantros paros.

Kaip delfi.lt sakė Panevėžio pataisos namų direktorius Eduardas Norvaišas, K.Butrimienė su dar viena nuteistąja vakare buvo nuėjusios į atskirame korpuse esančią Sveikatos priežiūros tarnybą ir ten gavo vaistų. 18.35 val. į gyvenamąjį korpusą K.Butrimienės palydovė grįžo viena. Vėliau ji sakė, kad K.Butrimienė pasiliko lauke paaiškinusi, kad nori parūkyti.

Nors tuo metu snigo, pavyko aptikti dar galutinai neužsnigtus bėglės pėdsakus – moteris tvoros link rėpliojo keturiomis. Jai pavyko įveikti aukštą sieną, spygliuotos vielos ir panašias kliūtis (todėl spėjama, kad ji turėtų būti susižeidusi). Poste buvęs prižiūrėtojas to nepastebėjo, signalizacija nesuveikė.

Panevėžietė K.Butrimienė kalėjo jau penktą kartą (nors teista ji gerokai daugiau kartų, ne visos skirtos bausmės buvo susijusios su laisvės atėmimu). Narkomanė nuolat įkliūdavo dėl vagysčių.

Paskutinįkart ji buvo nuteista praėjusio gruodžio 20-ąją: už vagystes iš vaistinės ir parduotuvės skirti 2 metai nelaisvės. Tačiau į Panevėžio pataisos namus moteris pateko tik kovo 5 dieną, iki tol buvo laikoma tardymo izoliatoriuje.

Atnaujinta 12.28 val.: Kalejimų departamento pranešime spaudai teigiama, kad bendromis Panevežio pataisos namų pareigunų, Kalejimų departamento ir  Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos pareigunų pastangomis Panevėžyje  apie 11.30  pabėgusi nuteistoji Kristina Butrimienė buvo sulaikyta.

Už pabėgimą iš įkalinimo įstaigos jai gresia laisvės atėmimo iki trejė metė bausmė.

241 straipsnis. Kalinio pabėgimas:

1.  Tas, kas būdamas sulaikytas, suimtas ar atlikdamas  arešto, laisvės atėmimo ar laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę pabėgo is jo laikymo vietos,   baudžiamas areįtu arba laisvės atemimu iki treju metu.

 2.  Tas, kas padarė šio straipsnio 1 dalyje numatytus  veiksmus pavartodamas   smurtą  prieš  sargybą  ar  kitus  asmenis    arba padarydamas dideles turtines žalos jo laikymo įstaigai,   baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius