-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Vilniaus apygardos teismo sąskaitos litai galėjo būti vagiami dešimtimis tūkstančių

Dėl netinkamai vestos buhalterinės apskaitos Vilniaus apygardos teismo vadovas pakartotinai kreipėsi į prokuratūrą.
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Vasario 3 d. Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Vytautas Zelianka pakartotinai kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą siekdamas išsiaiškinti, kokioje stadijoje yra tyrimas dėl galimai teisme netinkamai vestos buhalterinės apskaitos.

Teismo pirmininkas, įtardamas, kad iki 2012 m. Vilniaus apygardos teisme galėjo būti netinkamai vedama buhalterinė apskaita inicijavo auditą.

Nacionalinės teismų administracijos atlikto audito metu buvo nustatyta, kad galimai iš teismo depozitinės sąskaitos buvo pasisavintos lėšos.

Įvertinęs audito išvadas, Vilniaus apygardos teismo vadovas kreipėsi į prokuratūrą, kur buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Šiuo metu iš prokuratūros esame gavę informaciją, kad šioje byloje yra atliekama buhalterinės apskaitos revizija. Nors pati situacija dar nėra aiški, tačiau užtikriname asmenis, pervedusius pinigus į teismo depozitinę sąskaitą, kad nepaisant to, jog tai gali turėti neigiamos įtakos teismo finansinei būklei, pinigai visiems bus grąžinti“, – rašoma teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Vaidos Kibirkštytės antradienį paviešintame pranešime cituojamas teismo vadovas.

Atsižvelgdamas į tai, kad tyrimas atliekamas jau kelis mėnesius, taip pat į esamą finansinę situaciją teisme, V.Zelianka dar kartą kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą tikėdamasis, kad ikiteisminis tyrimas bus baigtas kaip įmanoma greičiau.

Dėl galimo pinigų pasisavinimo Vilniaus apygardos prokuratūra įtarimus buvusiai Vilniaus apygardos teismo finansininkei pareiškė dar 2013 m. pradžioje.

Įtariamajai paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Buvusi finansininkė yra kol kas vienintelė įtariamoji byloje.

Vasario viduryje Vilniaus apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą, kai po ataskaitų sudarymo Vilniaus apygardos teismo sąskaitoje buvo pasigesta per 20 tūkst. litų. Šie pinigai buvo skirti darbuotojų algoms, o jų pasisavinimu teismo vadovybė iš karto įtarė buvusią finansininkę.

Dėl teismo buhalterinėje apskaitoje rastų neatitikimų į prokuratūrą kreipėsi Vilniaus apygardos teismo pirmininkas V.Zelianka, kai jo vadovaujamo teismo Finansų skyriaus darbuotojai, rengdami eilines ataskaitas metines už 2012 metus, aptiko duomenų, kurie preliminariai leido teigti, kad anksčiau dirbusi Finansų skyriaus darbuotoja yra pasisavinusi pinigų. Pasisavinta suma nuo 2012 metų pradžios iki spalio – daugiau nei 20 tūkst. litų. Buvo teigiama, kad darbuotoja pinigus pervesdavo į savo sąskaitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius