Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš Vokietijos išspirtą benamį Lietuvos pareigūnai pasitiko išskėstomis rankomis

Vilniaus oro uoste pasieniečiams įkliuvo du teisingumo vengę asmenys. Pirmasis įtariamas nusikaltimo padarymu. Antrąjį už įstatymų pažeidimus išsiuntė Vokietija, o Lietuvoje jis yra ieškomas, kaip asmuo, vengiantis atlikti arešto bausmę.
Asociatyvi iliustracija: Vilniaus oro uoste
Asociatyvi iliustracija: Vilniaus oro uoste / VSAT archyvo nuotr.

Sostinės oro uoste VSAT pareigūnai sulaikė du teisingumo vengusius lietuvius.

Ketvirtadienį Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai patikrino reisu iš Jungtinės Karalystės sostinės atvykusių keleivių dokumentus. Informaciją apie 20 metų gyvenamosios vietos nedeklaravusį lietuvį duomenų bazėse tikrinę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad jis turi nemalonumų su teisėsauga.

Nustatyta, kad nusikaltimo padarymu įtariamo vyro paiešką nuo rugsėjo mėnesio buvo paskelbęs Biržų rajono policijos komisariatas. Apie keleivio sulaikymą pasieniečiai pranešė paieškos iniciatoriui ir tą pačią dieną ieškomąjį perdavė policijos pareigūnams.

Tą pačią dieną Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė ir 28-erių Prienų rajono gyventoją. Reisu iš Frankfurto atskridęs vyras, už Vokietijoje įvykdytus pažeidimus buvo išsiųstas iš šalies.

VSAT pareigūnai iš Frankfurto atskridusį keieivį sulaikė ir perdavė Vilniaus policijai.

Tikrindami vyro dokumentus pasieniečiai išsiaiškino, kad nuo praėjusių metų birželio vyro ieško Prienų rajono policija kaip nuteistojo arešto bausme ir vengiančio ją atlikti. VSAT pareigūnai asmenį sulaikė ir perdavė Vilniaus policijai.

Šiemet Lietuvos VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 778 asmenis, kurių dėl įvairių nusikalstamų veikų ir administracinių pažeidimų padarymo ieškojo teisėsaugininkai.

Daugiausiai ieškomųjų – 538 – įkliuvo Vilniaus, Kauno bei Palangos oro uostuose dirbantiems pasieniečiams.

Turimų duomenų bazių pagalba VSAT pareigūnai gali operatyviai patikrinti informaciją ir nustatyti, ar per valstybės sieną vykstantis asmuo nėra padaręs kriminalinio nusikaltimo, administracinio nusižengimo, ar nėra ieškomas kaip dingęs be žinios, vengiantis privalomosios pradinės karo tarnybos ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius