Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsibrovimu į ne vieną namą Kauno krašte įtariamas latvis suimtas

Kauno apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo nutartimi 42 metų Latvijos piliečiui skirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams. Įtariama, kad šis asmuo gali būti susijęs su ne viena 2015-2016 metais įvykdyta būsto vagyste Šiaulių, Kauno ir Vilniaus apskrityse.
Užfiksuotas įtariamasis
Užfiksuotas įtariamasis / Kauno apskrities policijos nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-jame skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. (dėl vagystės) ir 187 str. 1 d. (dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo).

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, š. m. balandžio 20 d. apie 3.45 val. Kaune, Paštuvos g., pragręžus garažo lango rėmą ir jį sugadinus, bandyta patekti į gyvenamąjį namą. Namo šeimininkams buvo padaryta 500 eurų turtinė žala. Liepos 11 d. laikotarpiu nuo 1.30 val. iki 7.30 val. Kaune, Priemiesčio g., pragręžus pirmojo aukšto terasos durų rėmą ir atidarius duris, patekta į gyvenamojo namo pirmojo aukšto patalpas, iš kur pagrobti asmeniniai daiktai, dokumentai, pinigai, planšetinis kompiuteris „Samsung“. Šeimininkams padaryta šiek tiek daugiau nei 2 200 eurų žala.

Nepraėjus nė mėnesiui, laikotarpiu nuo rugpjūčio 3 d. 23.00 val. iki rugpjūčio 4 d. 7.00 val. Kauno r., Ramučiuose, tokiu pat principu, t. y. pragręžus lango rėmą ir atidarius langą, įsibrauta į gyvenamąjį namą, iš kur pagrobti juvelyriniai dirbiniai bei trys rankiniai laikrodžiai. Padaryta 500 eurų turtinė žala.

Kruopščiu patyrusių kriminalistų darbu, po įvykdyto pastarojo nusikaltimo, tą patį rugpjūčio 4-osios rytmetį Kauno rajone, Biruliškių kaime esančioje degalinėje su įkalčiais (pavogtais juvelyriniais dirbiniais) buvo sulaikytas Latvijos Respublikos pilietis (gimęs 1974 m.). Pareigūnams apžiūrėjus transporto priemonę, rasti įrankiai, drabužiai ir avalynė.

Rugpjūčio 5 d. Kauno apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartimi vyrui skirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams. Įtariama, kad šis asmuo gali būti susijęs su ne viena 2015-2016 metais įvykdyta vagyste Šiaulių, Kauno ir Vilniaus apskrityse.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius