Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 02 /12:12

Išžaginęs ir sugyventinę nužudyti bandęs Panevėžio rajono gyventojas Sigitas Žemaitis įkalintas 14-ai metų

Už pasikėsinimą itin žiauriai atimti gyvybę, išžaginimą ir grasinimą nužudyti Panevėžio rajone gyvenęs 47 metų Sigitas Žemaitis laisvės neteko keturiolikai metų – tokį nuosprendį, išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorų perduotą nusikaltimų žmogaus gyvybei, seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui baudžiamąją bylą, priėmė apygardos teismas.
Kalėjimas
Kalėjimas / AFP/Scanpix nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, valstybinį kaltinimą palaikęs ir vienais metais griežtesnę laisvės atėmimo bausmę siūlęs skirti Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Romualdas Valiulis teigia, kad sunkiai sužalojęs gyvenimo draugę ir pasikėsinęs ją nužudyti itin žiauriai nuteistasis baudžiamosios atsakomybės sulaukė kaip už siekimą nužudyti artimą šeimos narį, nes padaryta veika siekiant atimti žmogaus gyvybę prilyginama baigtiniam labai sunkiam nusikaltimui.

Pasak valstybinio kaltintojo R.Valiulio, nuteistasis buvo kaltinamas dar kelių nusikalstamų veikų padarymu, tarp jų – fiziniu smurtu palaužęs negalėjusią pasipriešinti auką ir pasinaudojęs bejėgiška būkle lytiškai santykiavo prieš jos valią, vėliau dar kartą grasino ją nužudyti. Dėl prieš tai įvykdytų grasintojo smurtinių veiksmų sugyventinės atžvilgiu buvo realus pagrindas manyti, kad toks grasinimas gali būti įvykdytas.

Prieš penkerius metus neįgalusis Sigitas Žemaitis, iš Radviliškio rajono Beinoravos kaimo atsikėlęs gyventi į Panevėžio rajoną, rado gyvenimo draugę Sujetų kaime.

Sausio 13 d. vakare S.Žematis, supykęs, kad sugyventinė Liucija P. pažadėjo išvažiuoti į užsienį padėti auginti ten gyvenančiai dukrai vaiką ir po ketverių bendro gyvenimo metų jam teks išsikraustyti iš namų, lovoje gulėjusiai moteriai peiliu perrėžė kaklą ir ranką, vos jos nenužudė.

Visą tą naktį iki pat kitos dienos ryto moteris buvo mušama, spardoma ir net žaginama. Smurtavęs sugyventinis neleido jai išeiti iš namų, pats sunkiai sužalotai moteriai irgi nekvietė medikų.

Kai moteris, tikėdamasi sulaukti kaimynų pagalbos, pamėgino ištrūkti į kiemą, pasivijęs vėl partempė ją į trobą ir sumušė. Tik ryte, kai kankintojas išėjo iš namų ieškoti cigarečių, sunkiai sužalota moteris išdrįso nubėgti pas kaimynę ir buvo išgabenta į ligoninę.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai, tyrimą kontroliavo, organizavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Įstatymas už pasikėsinimą itin žiauriai nužudyti artimą šeimos narį arba jo nužudymą kitomis sunkinančiomis aplinkybėmis numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius