-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išžaginimu, prievartavimu ir bejėgės merginos nužudymu kaltinamam Artūrui Rynkevičiui prokuroras siūlo 10 metų nelaisvės

Vilniaus apygardos prokuroras, nesutikdamas su pirmos instancijos teismo nuosprendžiu, teikia apeliacinį skundą baudžiamojoje byloje, kurioje Artūras Rynkevičius kaltinamas 2011–2012 m. įvykdytais išžaginimu, seksualiniu prievartavimu bei bejėgiškos būklės asmens nužudymu, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą.
Teisme
Teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaltinamąjį, kuris nusikalstamos veikos padarymo metu buvo dar nepilnametis, Vilniaus apygardos teismas dėl vienos merginos išžaginimo išteisino, o už itin žiaurų kitos nužudymą skyrė 7-erių metų laisvės atėmimo bausmę.

Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro Liutauro Rudzevičiaus manymu, tokia bausmė už šaltakraujišką merginos nužudymą, kuriai buvo suduota ne mažiau kaip 80 smūgių, yra per švelni ir Lietuvos Apeliacinio teismo prašo skirti maksimalią – 10 metų laisvės atėmimo bausmę.

Prokuroras siekia įrodyti kaltę ir dėl gyvos likusios merginos išžaginimo bei seksualinio prievartavimo.

Taip pat manydamas, kad baudžiamasis įstatymas buvo pritaikytas netinkamai, nuosprendyje išdėstytos teismo išvados neatitinka faktinių bylos aplinkybių, prokuroras siekia įrodyti kaltę ir dėl gyvos likusios merginos išžaginimo bei seksualinio prievartavimo.

„Kaltinamasis, pasmaugdamas auką, naudodamas kitokį smurtą ir patyčias, padarė labai sunkų nusikaltimą. Nuteistojo polinkius nesilaikyti įstatymų ir elgtis agresyviai atskleidžia ne tik iš jo buvusios mokyklos gautos neigiamos charakteristikos, bet ir tai, kad dar būdamas nepilnametis jis buvo teistas net du kartus, taip pat ir už smurtinius nusikaltimus. Todėl už šį tyčinį nužudymą ir siekiama griežčiausios bausmės“, – pažymi prokuroras L.Rudzevičius, pateikęs teismui apeliacinį skundą.

Šiuo metu nuteistasis atlieka bausmę Pravieniškių pataisos namuose už ankstesnius nusikaltimus.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius