-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 08 /14:50

Teismo į kalėjimą beveik 2 metams pasiųstas A.Kandrotas: man ten nebus nepatogu

Įtariamajam riaušių prie Seimo byloje Antanui Kandrotui Apeliacinis teismas finansinių nusikaltimų byloje skyrė beveik 2 metų laisvės atėmimo bausmę. Nuteistasis pareiškė, kad teismo verdiktas jam buvo „žinomas iš anksto“, o dabar jis jau rengiasi gynybai kasacinės instancijos teisme.
Antanas Kandrotas
Antanas Kandrotas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienį teisėjų kolegijos paskelbtas nuosprendis įsiteisėjo iškart.

„Į įmonės apskaitą buvo įtraukti dokumentai dėl neįvykusių sandorių, tai yra įrodyta“, – per posėdį sakė teisėjas Justas Namavičius.

A.Kandrotas šioje byloje nuteistas už apgaulingą apskaitos tvarkymą ir turto pasisavinimą padėjėjo vaidmenyje.

Kartu su juo buvo nuteistas dar vienas asmuo – Paulius Boreika.

Suprasti akimirksniu

  • 2021 m. vasarį Kauno apygardos teismas Kauno rajono gyventoją A.Kandrotą ir kaunietį Paulių Boreiką pripažino kaltais dėl dar 2017 metais vykdytų finansinių nusikaltimų. Byla buvo iškelta dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir turto iššvaistymo, konkrečiai A.Kandrotas nubaustas kaip šių veikų vykdytojo padėjėjas.
  • Bylos duomenimis, nuteistieji pasisavino per 90 tūkst. eurų, tuo pačiu buvo nuslėpta apie 22 tūkst. eurų mokesčių valstybei.

A.Kandrotas, visuomenėje žinomas Celofano pravarde, šioje byloje įvardijamas kaip nusikaltimus įvykdyti padėjęs asmuo. Nauju nuosprendžiu jam panaikintas bausmės vykdymo atidėjimas.

Teismas atsižvelgė, kad atidėjus bausmę už ankstesnį nusikaltimą A.Kandrotas padarė naują nusikaltimą.

A.Kandrotui laisvės atėmimo bausmė subendrinta su anksčiau paskelbtu Alytaus teismo nuosprendžiu.

Kaunietis iš viso turės kalėti 1 metus ir 9 mėnesius.

A.Kandrotas: „Nesu nustebęs. Buvau įspėtas“

Nuteistasis A.Kandrotas antradienį popiet telefonu 15min pareiškė, kad ne tik nenustebo dėl tokio teismo verdikto – esą apie kalėjimo grėsmę vyras buvo perspėtas iš anksto.

„Visai nesu nustebęs. Priešingai – jau buvau įspėtas, kad taip bus: dėl tos savo visuomeninės veiklos, kurią darau, aš būsiu nuteistas. O jeigu nustosiu kritikuoti – būsiu išteisintas. Buvau dėl to tiesiai šviesiai įspėtas jau prieš kokį pusmetį“, – aiškino nuteistasis.

Pašnekovas prasitarė, kad su vienu savo advokatu jau spėjo apsvarstyti būtinybę kreiptis į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą (LAT). A.Kandrotas supranta, kad kasaciniai skundai galimi tik dėl šiurkščių procesinių pažeidimų, bet jo vertinimu, būtent tokių jo byloje ir neišvengta.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Kandrotas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Kandrotas

„Jau kalbėjome su advokatu – yra dėl ko kreiptis! Man paskirta advokatė pareiškė teismo posėdžio metu, kad atsisako mane ginti. Bet teisėjas vis tiek nurodė tai advokatei mane ginti. Mano teisė į gynybą tuo metu buvo pažeista“, – motyvavo Kauno rajono gyventojas.

Man kalėjime nebus nepatogu. Užtat bus labai patogu visiems tiems, kuriuos aš kritikuoju.

Viena vertus, A.Kandrotas sako suprantantis, kad iš LAT žaibiškos reakcijos nesulauks, vadinasi, jo nelaisvė neišvengiama. Tačiau šio „nepatogumo“ jis itin nesureikšmina.

„Nepatogu yra tik kelnes per galvą užsidėti. Laisvės atėmimo vietoje man nebus nepatogu. Bet situacija bus labai patogi visiems tiems, kuriuos aš kritikuoju“, – pareiškė į pataisos namus siunčiamas A.Kandrotas.

Jis yra vienas iš Didžiojo šeimų maršo dalyvių, taip pat aktyviai dalyvavęs mitinge prie Seimo pernai rugpjūtį.

Prie Seimo vykusio mitingo metu A.Kandrotas visą dieną filmavo vaizdo įrašus, nuo scenos sakė kalbą. Mitingui peraugus į riaušes Celofanas transliacijų metu ne kartą ragino žmones jungtis prie parlamentą apsupusios ir su policija konfliktavusios minios. Jam ikiteisminiame tyrime pareikšti įtarimai.

Praeityje A.Kandrotas buvo tris kartus teistas už įvairius finansinius nusikaltimus, tarp jų – už sukčiavimą stambiu mastu. Dėl pastarojo teistumo jam teko atlikti ir laisvės atėmimo bausmę Pravieniškėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius