-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunos moters sumušimu apkaltintas Kauno ugniagesys Artūras Lukaševičius pasitraukė iš tarnybos, jo kolegos netiki viešumon iškilusia istorija

Į nemalonų incidentą patekęs Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos viršininkas, 48 metų Artūras Lukaševičius nuo žiniasklaidos atsitvėrė tylos siena. Tuo metu agresyviu elgesiu kaltinamo ugniagesio kolegos ir vadovai sako negalintys patikėti, kad A.Lukaševičius galėjo taip pasielgti. Savo noru iš tarnybos pasitraukęs A.Lukaševičius greičiausiai į darbą nebesugrįš: kalbama, jog pareigūnas apsisprendė išeiti į pensiją.
Kauno ugniagesiams šiemet eiti nemokamų atostogų nereikėjo. Tačiau taupyti tenka iki šiol.
Kauno ugniagesiai netiki istorija, į kurią įsipainiojo jų kolega A.Lukaševičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje A.Lukaševičius dirbo daugiau nei 20 metų. Pasak Kauno ugniagesių viršininko Vido Kerševičiaus, jis niekada neturėjo tarnybinių nuobaudų. Todėl A.Lukaševičiaus kolegas pribloškė savaitgalį į viešumą iškilęs nemalonus incidentas, kurio centre – 5-osios komandos viršininkas.

15min.lt jau rašė, kad A.Lukaševičius kaltinamas sumušęs automobilyje sėdėjusią moterį, kuriai esą tris kartus smogė į galvą. Avarija, po kurios ir kilo incidentas, įvyko praėjusį pirmadienį. Tačiau Policijos departamento suvestinėje šis įvykis buvo paminėtas tik šeštadienį. Pirminiais duomenimis, balandžio 25 dieną, apie 21 val., Kaune, Marvelės gatvėje, automobilis „Land Rover Freelander“, vairuojamas L.Š., gimusio 1974 metais, susidūrė su automobiliu „Opel Vectra“, vairuojamu D.J., gimusio 1987 metais.

Ugniagesiams keliami itin aukšti reikalavimai. Per 20 metų A.Lukaševičius nė karto nebuvo patekęs į dviprasmišką situaciją. Todėl patikėti istorija, kuri dabar iškilo, sunku. Ji atrodo vienpusiška, sako Kauno ugniagesių vadovas V.Kerševičius

Po eismo įvykio iš automobilio „Land Rover Freelander“ išlipęs juo važiavęs, bet automobilio nevairavęs A.Lukaševičius esą pradėjo plūstis necenzūriniais žodžiais ir tris kartus ranka sudavė į galvą automobilio „Opel Vectra“ keleivei G.L., gimusiai 1982 metais. Mašinoje tuo metu buvo ir pusės metų moters mažylis.

Tą pačią dieną A.Lukaševičius apklaustas. Policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kolegos: jis nebuvo agresyvus

„Apie tai, kas nutiko, aš sužinojau tik sekmadienį, grįžęs iš komandiruotės užsienyje ir perskaitęs naujienų portale. Sunku patikėti, kad tai, kas ten rašoma, tiesa. Anksčiau nei aš, nei kolegos nesame pastebėję, kad A.Lukaševičius būtų agresyvus, nesusivaldytų“, – kalbėjo Kauno ugniagesių vadovas V.Kerševičius.

Jam antrino ir 5-ojoje komandoje dirbantys pareigūnai. „Nieko panašaus neteko girdėti“, – sakė 5-osios komandos viršininko pavaduotojas Gintaras Keturakis.

Pasitraukė savo noru

Šiuo metu A.Lukaševičius nedirba – dar penktadienį jis parašė prašymą, kuriame nurodė, kad savo noru pasitraukia iš tarnybos ir nepanašu, kad ketintų sugrįžti. Teigiama, jog ilgametis ugniagesys apsisprendė išeiti į pensiją.

Penktadienį Kauno apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje dėl A.Lukaševičiaus buvo pradėtas vidaus tyrimas. Tačiau šiuo metu jis sustabdytas – laukiama, kol pradėtą ikiteisminį tyrimą užbaigs ir išvadas pateiks policija. Tik tuomet bus sprendžiama dėl tolimesnio vidaus tyrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius