Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunuolis iš bažnyčios Kaune išvyko kunigo automobiliu

23 metų ilgapirštis grobio ieškojo ir Kauno sporto klube, ir maldos namuose.
„Opel Vectra“
Asociatyvi iliustracija: „Opel Vectra“ / Wikipedia.org nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 22 str. 178 str. 2 d. bei 178 str. 2 d., dėl įvykdytos bei pasikėsintos įvykdyti vagystės, kurias įtariama, jog įvykdė tas pats asmuo.

Balandžio 27 dieną į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi vyras, pastebėjęs, jog Kaune, Laivės alėjoje esančiame sporto klube, iš daiktų saugojimo spintelės buvo bandyta pavogti jam priklausančius daiktus. Vyras padėjo sulaikyti ir pareigūnams perduoti įtariamąjį, gimusį 1994 metais.

Vaikinui buvo pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo pavogti daiktus bei paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei įpareigojimas periodiškai lankytis policijos įstaigoje.

Praėjus keletai dienų, balandžio 30 dieną, gautas vyro pranešimas, kad tądien apie 15.00 val. Kaune, Radvilėnų pl., pavogtas prie bažnyčios stovėjęs automobilis „Opel Vectra“.

Atliekant operatyvius ikiteisminio tyrimo veiksmus, gegužės 2 d. buvo nustatyta įtariamojo tapatybė. Įtarimai pareikšti tam pačiam vyrui, gimusiam 1994 m., kuris bandė įvykdyti vagystę sporto klube. Ikiteisminio tyrimo metu taip pat nustatyta, kad vyras, atvykęs į bažnyčią pašventinti kryželį, galimai nugvelbė automobilio raktelius ir iš bažnyčios pasišalino svetimu automobiliu.

Vyrui paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams. Įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų, pažymima Kauno apskrities policijos penktadienį paviešintame pranešime.

Tyrimą kontroliuojanti Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorė Toma Laurinaitienė BNS sakė, kad kunigo automobilis buvo pavogtas su jame buvusiais daiktais. Įtariamasis yra Kauno gyventojas – jis nei dirba, nei mokosi.

Pavogtas kunigo automobilis surastas. Dvasininkas byloje pripažintas nukentėjusiuoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius