-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip kaunietis vieno Kauno baro Kalėdas vogė: savininkai gėdija dekoracijų vagį

Kauno senamiestyje veikiančio baro „Uvus“ savininkė nespėja pirkti kalėdinės eglės dekoracijų: vos tik papuošimai nugula ant šventinio medžio, juos vagišius ima ir nusirenka. Vaizdo kameromis užfiksuotas dviratininkas, rodos, nežada sustoti. „Negaila, bet jau gal gana? Norisi ir mums bei klientams Kalėdų egle pasidžiaugti“, – teigia dekoracijų vagį sugėdinti užsimojusi „Uvus“ vadovė.
Vaizdo kamerų užfiksuotas eglės papuošimų vagis
Vaizdo kamerų užfiksuotas eglės papuošimų vagis / Stop kadras

„Norėčiau paprašyti jūsų pagalbos. Esu baro „Uvus“, veikiančio Kauno senamiestyje, Vilniaus gatvėje, savininkė. Gal galėtumėte pasidalyti mūsų baro vaizdo kameros įrašais. Turime tokį „mielą“ asmenį, kuriam vis neužtenka mūsų dekoracijų. Norėtume viešai paprašyti, kad jis baigtų vogti kalėdinės eglės papuošimus. Jis jau kelintą kartą pravažiuodamas su dviračiu bei šuniuku prisikrauna visą kuprinę kalėdinių žaisliukų nuo mūsų eglutės. Tikimės, kad jau pakankamai prisivogė ir kad dabar leis ir mums pasidžiaugti ja“, – tokiu laišku į 15min kreipėsi „Uvus“ vadovė Živilė Babičiūtė-Airebamen.

VIDEO: Kauno senamiestyje vyras rytais vagia žaislus nuo Kalėdų eglės

Pernai „Uvus“ baras eglę puošė viduje, tad ir problemų nekilo. Šiemet nuspręsta eglutę dekoruoti lauke – norėjosi jos didesnės, įspūdingesnės ir kad praeinantys žmonės matytų, sustotų nusifotografuoti. Deja, vienas praeivis stabteli prie puošnaus medžio ne dėl pasigrožėjimo ar nuotraukos.

Pasak Ž.Babičiūtės-Airebamen, praėjus vos porai dienų po eglės pastatymo, darbuotojos pastebėjo, kad dingo papuošimai. „Uvus“ kolektyvas stipriai nenusiminė ir papuošė eglę naujais žaisliukais. Po kelių dienų dekoracijų ir vėl sumažėjo.

„Ir taip vis kas porą dienų mažėja. Trūko kantrybė, pradėjau peržiūrėti vaizdo stebėjimo kamerų įrašus. Nuo lapkričio 27 d. iki dabar tas pats vyrukas vis pravažiuoja naktį ir vis nusirenka papuošimus. Gal jis kur senamiestyje dirba arba gyvena, nes kiekvieną naktį panašiu laiku pravažiuoja. Tris kartus jis žaisliukus rinko. Kelis kartus tiesiog sustojo apsižvalgyti, ar neužkabinome naujų. Nespėjau dar nupirkti, tai jau keletą dienų pustuštė eglutė stovi.

Ar kaimynai taip pat nuo jo kenčia? Neklausiau. Nėra labai brangūs tie papuošimai, bet jau ir mes su darbuotojomis norime pasidžiaugti egle“, – šyptelėjo Živilė.

„Uvus“ nuotr./„Uvus“ baro eglutės, nuo kurios buvo pavogtos dekoracijos
„Uvus“ nuotr./„Uvus“ baro eglutės, nuo kurios buvo pavogtos dekoracijos

Paklausta, ar kreipėsi į policiją, moteris patikino, kad ne, – neverta.

„Nenoriu žmogui bėdų užkrauti prieš šventes. Tik noriu, kad jis pamatytų, jog mes žinome. Gal susigės ir galų gale su klientais galėsime pajusti šventinę nuotaiką. Tikiuosi, jam tos dekoracijos papuoš namus ar turguj pardavęs užsidirbs. Negaila, bet jau tikrai persistengia“, – kiek ironiškai kalbėjo baro savininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius