Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalinio pabėgimas iš Vilniaus teismo: už 5 minutes laisvėje – papildomi mėnesiai už grotų

Sostinės Pašilaičių rajone, prie Vilniaus miesto apylinkės teismo rūmų, balandžio 27 d. vyko įtariamojo gaudynės. Neatrodęs pavojingas ir net antrankiais nesurakintas vaikinas tą ketvirtadienį po teismo posėdžio paspruko nuo konvojaus pareigūnų, tačiau laisve mėgavosi vos keletą minučių.
Giedrius Lavickas
Giedrius Lavickas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nuo nusikaltėlio akibrokšto praėjus daugiau nei 4 mėnesiams, Giedrius Lavickas pagaliau stojo prieš teismą būtent dėl šio poelgio. Bylą nagrinėja tas pats teismas, iš kurio dvidešimtmetis ir buvo pabėgęs.

Bylos duomenimis, tądien 15 val. 15 min., Vilniuje, Laisvės pr., prie Vilniaus miesto apylinkės teismo, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų konvojuojamas įtariamasis G.Lavickas pabėgo, buvo persekiojimas ir, panaudojus tarnybinį ginklą – iššovus vieną įspėjamąjį šūvį į orą, sulaikytas. Pavasarį į teismą jis vežiotas kaip įtariamasis vagystės byloje.

G.Lavickas buvo atvežtas į teismą kardomosios priemonės pratęsimui, o po teismo nutarties išvestas į vidinį kiemą, iš kurio jam pavyko trumpam pabėgti nuo lydėjusių pareigūnų (mišrioje poroje buvo ir jauna policininkė).

Kalinio pabėgimą reglamentuoja Baudžiamojo kodekso 241-asis straipsnis. 1-oji dalis skelbia: Tas, kas būdamas sulaikytas, suimtas ar atlikdamas arešto, laisvės atėmimo ar laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę pabėgo iš jo laikymo vietos, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Prokurorė Kristina Saidytė-Matijošienė pasiūlė G.Lavickui skirti 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, rašo alfa.lt, bet, kadangi vaikinas kaltę pripažino, galima sumažinti ją trečdaliu – iki pusmečio pataisos namuose.

Tačiau teisiamojo advokatė Ramutė Veronika Šalaviejūtė teigė, kad jos ginamasis – jaunas, pasiklydęs gyvenime, todėl nereikėtų jo per griežtai bausti – galima skirti ir minimalią numatytą bausmę, tris mėnesius laisvės atėmimo, kuriuos būtų galima sumažinti ir iki dviejų mėnesių.

Kaip skelbia alfa.lt, anot advokatės, svarbu atsižvelgti į tai, kad G.Lavickas pabėgti nusprendė impulsyviai, be to, nusikaltimas taip ir nebuvo sėkmingai įgyvendintas, o laisvėje jo laukia sugyventinė ir praeitą savaitę gimusi dukra, kurios galbūt atvestų dar jauną tėvą į protą ir doros kelią.

G.Lavicko pavasarį nors ir trumpam sukelta sumaištis priminė garsųjį Igorio Molotkovo pabėgimo atvejį.

2015 m. lapkričio 19 d. vakarą tame pačiame Pašilaičių miegamajame rajone vilniečiai matė blokuotą Laisvės prospektą, dešimtis su švyturėliais lakstančių policijos ekipažų, daug ginkluotų policininkų, kuomet buvo pabėgęs kalašnikovo automatu ginkluotas I.Molotkovas. Igorio pabėgimas buvo ginkluotas ir itin pavojingas, todėl ir jam paskirta bausmė – nepalyginamai griežtesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius