Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaltinami I.Strazdauskaitės nužudymu pusbroliai toliau bus laikomi už grotų

Rugsėjo 6 dieną Kauno apygardos teismas dar trims mėnesiams pratęsė suėmimą kaltinamiems Leonui, Karoliui ir Mantui Bieliauskams, kaltinamiems Ievos Strazdauskaitės nužudymu. Už grotų pusbroliai laiką leidžia jau apie pusantrų metų. Pirmasis teismo posėdis įvyko birželį. Nutarta, kad žiaurios, visuomenę sukrėtusios žmogžudystės byla bus nagrinėjama už uždarų durų.
Kaltinamieji teisme
Kaltinamieji teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trijų mėnesių suėmimo terminas pratęstas terminą skaičiuojant nuo 2018 metų rugsėjo 10 dienos. Griežčiausios kardomosios priemonės pratęsimui kaltinamieji neprieštaravo. Tiesa, vieno jų advokatas prašė paskirti švelnesnę priemonę.

Kaltinamieji kaltinami tuo, kad kankindami ir itin žiauriai, dėl savanaudiškų paskatų, siekdami nuslėpti kitus nusikaltimus, nužudė Ievą Strazdauskaitę. Jie taip pat kaltinami neteisėtu laisvės atėmimu bei turto sugadinimu.

Kaltinamieji veikė organizuotai ir apgalvotai, yra grėsmė, kad jie gali daryti naujas nusikalstamas veikas ir slėptis nuo teisingumo.

Baudžiamojo proceso kodekse nustatyti suėmimo pagrindai, kuriais remiantis iki šiol buvo suimti kaltinamieji, neišnyko.

Maksimali bausmė už šiuos nusikaltimus – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Visi kaltinamieji yra teisti, pastarąjį kartą – 2012 m. Vienas už viešosios tvarkos pažeidimą, kiti už papirkimą, kūno sužalojimą. Dar vienas iš kaltinamųjų buvo išteisintas dėl žmogžudystės.

15min primena, kad I.Strazdauskaitė pernai kovo 5 dieną išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone. Teisėsaugos duomenimis, mergina buvo mirtinai uždaužyta kastuvu.

Kauno apskrities VPK nuotr./Ieva Strazdauskaitė
Kauno apskrities VPK nuotr./Ieva Strazdauskaitė

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I.Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.

Šioje byloje kaltinimai pateikti dar dviem asmenims: marijampolietis Algimantas Stankevičius kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, jis ir kėdainietis Tomas Zagurskas dar kaltinami plėšimu naudojant šaunamąjį ginklą. Jiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Pusbroliams Bieliauskams bei T.Zagurskui taip pat pateikti kaltinimai, kad pagrobė didelės vertės svetimą turtą – daugiau nei 32 tūkst. eurų kainuojantį automobilį ir asmeninius dviejų nukentėjusiųjų Latvijos piliečių daiktus bei pinigus.

Visi penki bylos kaltinamieji pripažįsta savo kaltę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius