-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 11 11 /13:10

Vilniaus rajono gimnazijoje nukritus neįgaliųjų liftui į ligoninę išgabenti trys žmonės

Nelaimė Kalvelių „Aušros“ gimnazijoje privertė atskubėti visas pagalbos tarnybas. Nukritus liftui buvo traumuoti žmonės.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija: po nelaimės gimnazijoje medikų pagalbos prireikė dviem moterims ir vyrui. / Nuotraukos iš „Facebook“ ir 15min archyvo

Penktadienį, 10.54 val., ugniagesiai gavo pranešimą apie tai, kad Kalvelių „Aušros“ gimnazijoje (Vilniaus rajone, Kalvelių seniūnijoje, Kalvelių kaime, Margių g. ) nukrito liftas. Lifte yra 3 žmonės, kurie negali išeiti.

Atvykus ugniagesiams, lifto durys jau buvo pravertos ir vienas vyras ištrauktas. Jį ugniagesiai imobilizavo ir perdavė medikams. Medikai lifto viduje teikė pagalbą likusioms dviem moterims, kurios patyrė traumas.

Pirminiais duomenimis, liftas nukrito iš trečio aukšto.

Į įvykio vietą atvyko 2 automobilinės ugniagesių cisternos.

Kaip informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, visi nukentėjusieji – mokyklos darbuotojai. Patikslinta, kad iš trečio aukšto nukritęs liftas buvo krovininė platforma.

Į įvykio vietą atvykę medikai galiausiai stabilizavo lifte likusias moteris, ugniagesiai jas iškėlė ir perdavė medikams.

Visi nukentėjusieji išgabenti į gydymo įstaigą.

15min susisiekė su Kalvelių „Aušros“ gimnazijos direktorės pavaduotoja Nina Bašajeviene, kuri paaiškino, kad tai buvo lifto pakyla, skirta neįgaliesiems. Liftas nukrito atliekant jo profilaktinį valymą.

„Vieną kartą per metus pas mus yra atliekamas lifto profilaktinis valymas. Ir būtent šio valymo metu, kai žmonės įėjo išvalyti, įtariame, kad nutrūko lifto pakylos grandinė. Daugiau šiuo metu nieko nežinome, gimnazijoje lankosi policijos pareigūnai, vyksta tyrimas“, – kalbėjo N.Bašajevienė.

Gimnazijos darbuotojai profilaktinį lifto valymą atlieka, tačiau pačiu liftu niekas nesinaudoja, mat mokykla neturi tam poreikio – ugdymo įstaigoje šiuo metu nėra neįgalių žmonių.

Kokia dabar yra nukentėjusių darbuotojų sveikatos būklė – N.Bašajevienė atsakyti negalėjo. Moteris patvirtino, kad medikai jiems suteikė būtiną pirmąją pagalbą.

„Visi buvo sąmoningi. Atsidūrė medikų rankose, tolesnę situaciją matysime vėliau. Daugiau negaliu nieko pakomentuoti, reikia laukti“, – sakė ji.

Kaip teigė pavaduotoja, mokiniai nelaimės nematė, nenukentėjo, pamokos toliau vyksta įprasta tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius