Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karas keliuose: vilniečių ekipažui vairuotojas užtvėrė kelią, pripurškė dujų ir paspruko

Penktadienio pietų pertrauka dviem vilniečiams į atmintį turėtų įsirėžti ilgam – važiuojant Savanorių prospektu jiems kelią užtvėrė kito automobilio vairuotojas ir tiek pripurškė ašarinių dujų į mašinos saloną, jog vienam iš vyrų prireikė medikų pagalbos. Vilnietis kreipėsi į policiją, bet taip pat prašo liudininkų pagalbos ieškant užpuoliko.
Greitoji medicinos pagalba
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Į 15min redakciją skaitytojas kreipėsi pakeliui iš ligoninės – vilnietis teigė nestipriai nukentėjęs, tačiau prie vairo sėdėjusiam jo kolegai ašarinės dujos nudegino veidą, todėl jis buvo pristatytas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę Lazdynuose.

O konfliktas įsiplieskė lygioje vietoje – važiuojant Savanorių prospektu, kur, atrodytų, automobilio vairuotojams turėtų pakakti vietos manevruoti.

„Vos į jį neįsirėžėm“

Aš sėdėjau šalia – tai nesiskaitau kaip liudininkas

Kaip teigė 15min skaitytojas, antrąja eismo juosta važiavę vilniečiai sulaukė įkandin sekusio vairuotojo priekaištų – jis pradėjo įkyriai signalizuoti.

„Pypsėjo, pypsėjo ir mes jį praleidom, bet papypsėjom iš paskos. Tada avariniu būdu pradėjo staigiai stabdyti ir mes vos į jį neįsirėžėm. Ir, galiausiai, kas išėjo, kad tas žmogus sustojo ir išlipo iš mašinos“, – 15min sakė vilnietis.

To, kas įvyko vilniečių „Audi“ kelią užtvėrus „VW Sharan“, nesitikėjo nė vienas iš automobilyje sėdėjusių vyriškių

„VW Sharan“ vairuotojas priėjo prie automobilio durelių, o prie „Audi“ vairo sėdėjęs vyras nieko neįtardamas atidarė langą. Neadekvatus vyriškis tik to ir laukė, nes staiga išsitraukė balionėlį ir pripurškė ašarinių dujų į mašinos saloną.

Kai abu vilniečiai atsitokėjo, „VW Sharan“ ir užpuoliko jau nebebuvo.

Ieško, kas galėtų paliudyti

Vilniečiai apie įvykį pranešė policijai ir nuvažiavo į degalinę, kad išsiplautų akis, tačiau atskubėjęs sostinės patrulių ekipažas iškart iškvietė greitosios pagalbos medikus. Šie apžiūrėjo „Audi“ vairuotoją ir nutarė, kad jį reikia vežti į ligoninę apžiūrai.

Popiet vairuotojas buvo išleistas namo, bet nė vienas iš jų neketina taip lengvai pamiršti šios istorijos.

„Rašysim pareiškimą, bet norėtume pabandyti surasti įvykio liudininkų, kad būtų galima patraukti atsakomybėn bent dėl avarinės situacijos sukėlimo. Aš sėdėjau šalia – tai nesiskaitau kaip liudininkas“, – teigė vilnietis.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Loreta Kairienė patvirtino, kad pranešimas apie tokį įvykį ant Tūkstantmečio viaduko buvo užfiksuotas. O vilniečių pareiškimas apie įvykį buvo priimtas Vilniaus 2-ajame policijos komisariate.

Vilnietis prašo įvykio liudininkų netylėti ir kreiptis į 2-ojo komisariato pareigūnus tel. +370 5 271 6719 arba siųsti informaciją tyrėjos el. paštu gene.markeviciene@policija.lt

Krauju pažymėtas incidentas

15min primena, kad kiek daugiau nei prieš savaitę įvykęs panašus incidentas sostinės Geležinio Vilko gatvėje neapsiėjo be kraujo praliejimo.

Taksi vairuotojas kelyje „Toyota“ vairuotoja mirksėjo šviesomis, vėliau apvažiavo iš dešinės pusės. Tada vyrai gestais ir žodžiais pasipyko pro langą, tačiau „Toyota“ vairuotojas griebėsi peilio ir išlipęs iš automobiliu perpjovė koją taksi vairuotojui.

Sostinės pareigūnai po kiek laiko įtariamąjį sulaikė Kalvarijų gatvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius