Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Karo pabėgėlių gaisrinė sauga: ar jie turi gesintuvų, detektorių, žino numerį 112?

Pareigūnai irgi rūpinasi karo pabėgėlių apgyvendinimo vietų gaisrine sauga, pažymi Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos.
Asociatyvi iliustracija: pabėgėlių laikinojo apgyvendinimo vietos
Asociatyvi iliustracija: pabėgėlių laikinojo apgyvendinimo vietos / PAGD archyvo nuotr.

PAGD atstovai siekia, kad būtų išvengta skaudžių nelaimių karo pabėgėlių apgyvendinimo vietose. Tad šių pastatų ir patalpų savininkų prašoma pasirūpinti, kad jie atitiktų priešgaisrinės saugos reikalavimus.

Juose privalo būti gesintuvai, turi būti įrengti autonominiai dūmų detektoriai, gyventojams privaloma paaiškinti, kaip jie veikia, taip pat juos reikia informuoti apie skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numerį 112, kuriuo galima išsikviesti pagalbą nelaimės atveju.

Karo pabėgėliams patalpas suteikiantys asmenys turi pasirūpinti, kad gyventojai galėtų naudotis tik tvarkingais elektriniais buitiniais prietaisais, taip pat reikėtų žmonėms priminti atsargiai elgtis su ugnimi, krosnelėmis.

Taip pat karo pabėgėliams patalpas suteikiantys asmenys turi pasirūpinti, kad jose būtų tvarkinga elektros instaliacija, gyventojai galėtų naudotis tik techniškai tvarkingais elektriniais buitiniais prietaisais.

Laikinai įsikūrusiems gyventojams taip pat reikėtų priminti atsargiai elgtis su ugnimi, nepalikti be priežiūros gaminamo maisto ant viryklių ar krosnelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius