Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune atšauktas policijos planas „Sulaikymas“. Paskelbta tarptautinė D.Kedžio paieška (papildyta 16.53 val.)

Antradienį Kaune atšauktas policijos planas „Sulaikymas“. Tai leidžia daryti prielaidas, jog dviem nužudymais įtariamas Drąsius Kedys jau gali būti nebe Kaune.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak Kauno policijos atstovės spaudai Ramunės Tarandės, planas atšauktas laikinai, nes nedavė lauktų rezultatų: teisėjo J.Furmanavičiaus ir 30-metės kaunietės nužudymu įtariamas D.Kedys nesulaikytas.

Pareigūnai netvirtina, jog policijos planas „Sulaikymas“ atšauktas nebesitikint, jog D.Kedys yra Kaune, tačiau ir nepaneigė šio fakto.

Pirmadienį po įvykdytų dviejų žmogžudysčių Kaune buvo stebimi išvažiavimai iš miesto. Prie jų pareigūnai tikrino automobilius. Ieškant D.Kedžio buvo pasitelktas sraigtasparnis, pareigūnai budėjo prie Kauno apygardos prokuratūros.

Pasak R.Tarandės, sulaukus naujos informacijos apie D.Kedį, priemonių planas vėl būtų atnaujintas: pareigūnai užtvertų gatves, tikrintų automobilius.  

Antradienį dėl dviejų nužudymų pradėtą ikiteisminį tyrimą antradienį perėmė Vilniaus apygardos prokuratūra.  Tai 15min.lt patvirtino Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė.

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis antradienį ryte pranešė, kad turimi duomenys leidžia būti tikriems, jog D.Kedys veikė ne vienas, bet su vienu ar dviem bendrais.

Prokuroras nei paneigė, nei patvirtino naujienų portale Lrytas.lt pasirodžiusius teiginius, kad buvusios gyvenimo draugės sesers, kurią pirmadienį, kaip įtariama, nužudė D.Kedys, namuose rastas pistoletas „Beretta“ nebuvo nužudymo ginklas. Pirmadienį skelbta, jog šiuo ginklu, priklausančiu D.Kedžiui, galėjo būti nušautas teisėjas J.Furmanavičius.

„Tai tyrimo medžiaga, kurios negaliu ir nenoriu komentuoti“, – sakė K.Betingis.

Kaip skelbia lrytas.lt, D.Kedys viename iš Kauno viešbučių buvo užsisakęs kambarį, tačiau ten neatvyko. Viešbučio administracija apie tai pranešė policijai.

Antradienį paaiškėjo ir naujų detalių apie pirmadienį vakare Noreikiškėse, netoli D.Kedžio grasinimų sulaukusio A.Ūso namų, rastą autobusiuką, ant kurio šono užklijuotas lipdukas „Kauno keliai“. Įtariama, kad būtent iš jo buvo paleisti mirtini šūviai į teisėją J.Furmanavičių.

Anksčiau skelbta, jog ši transporto priemonė priklausė statybų bendrovei, kurioje dirbo D.Kedys. Tačiau VĮ „Regita“ duomenimis, pakaunėje rastas autobusiukas prieš kurį laiką buvo išregistruotas. Anksčiau jis priklausė privačiam asmeniui, o ne įmonei. 

Papildyta 16.53 val.: Policijos departamentas praneša, kad paskelbta tarptautinė D.Kedžio paieška.

M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr. /Drąsius Kedys
M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr. /Drąsius Kedys

Dar pirmadienį buvo paskelbta nacionalinė paieška, įtariamojo nuotraukos ir jo požymiai išsiųsti žiniasklaidos priemonėms, išdalytos oro uostams, pasienio postams, degalinėms, bankams, kitoms suinteresuotoms įstaigoms. 

Sutvarkius visus reikiamus dokumentus, paskelbta ir tarptautinė D.Kedžio paieška, vyksta bendradarbiavimas su užsienio šalių teisėsaugos institucijų pareigūnais.

Spalio 5 dieną apie 8.30 val. ties Sladkevičiaus g. 5-uoju namu, Kaune, su keturiomis šautinėmis žaizdomis rastas Kauno apygardos teismo teisėjo J.Furmanavičiaus (gim. 1962 m.) lavonas. Po trijų valandų Kauno priemiestyje rasta nušauta V. Naruševičienė (gim. 1979 m.).

Šiais dviem nužudymais įtariamas 37 metų Drąsius Kedys. Ieškomasis yra apie 180–182 cm ūgio, atletiško kūno sudėjimo, žilstelėjusiais trumpai kirptais plaukais. Įtariamasis gali būti ginkluotas, todėl žmonės įspėjami nesiimti aktyvių veiksmų mėginant sulaikyti įtariamą asmenį, o informuoti teisėsaugos institucijas.

Jei matėte šį asmenį ar turite duomenų, kur jis gali būti, prašome nedelsiant pranešti policijai tel. 112 arba kreiptis į artimiausią policijos įstaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius